Naslovna Sport Okružna liga Bor: Prvi poraz “Sloge” uskoro i pred nadležnima

Okružna liga Bor: Prvi poraz “Sloge” uskoro i pred nadležnima

927
0

U 13. kolu Okružne lige Bor fudbaleri “Sloge” poraženi su u Blizni sa 1:0. Prvi poraz ubedljivo najjačeg tima u ligi uskoro će se naći i pred zvaničnim fudbalskim institucijama, najavljuju u “Slogi”.

Penalom Nikole Jovića, fudbalera Blizne u 63. minutu na domaćem terenu kobišnička “Sloga” izgubila je svoj prvi meč u jesenjem delu šampionata, iako je tokom utakmice dala čak dva gola, a sudije su im oba i poništili.

Meč je, izjasnili su se to i arbitri u izveštaju sa utakmice, igran pod nabojem igrača oba tima da ostvare što bolji rezultat, uglavnom između dva šesnaesterca i sa dosta prekida sa obe strane, ali je u 87. minutu došlo i do incidenta zbog kojeg je pomoćni trener i predsednik FK “Sloga”, Nenad Đorđević sa crvenim kartonom udaljen sa utakmice.

Naime, tada je, kako se navodi u zapisniku, zbog očiglednog faula gostujućeg igrača nad domaćim, došlo do međusobnog koškanja dvojice fudbalera, zbog čega je na teren “uletelo” i nekoliko fudbalera i službenih lica sa klupe “Sloge”.

Kobišnički tim, koji od početka prvenstva ne zna za poraz i ubedljivo je i nakon ovog kola prvoplasiran sa 36 bodova, međutim, smatra da im je “tendencioznim suđenjem” načinjena nepravda zbog poništenih golova, ali i brojnih sudijskih odluka i najavljuje žalbu nadležnim fudbalskim institucijama.

U ostalim utakmicama 13. kola u kojem je pauzirao jabukovački “Polet” pobedu kod kuće sa 6:0 slavio je BSK iz Bukovča nad Šarbanovcem, Urovica je sa Kriveljem u gostima igrala nerešeno 1:1, dok je “Mladost” poražena u Karbulovu sa 1:2 od “Nemetala” iz Donje Bele Reke.

Narednog vikenda igra se poslednje kolo jesenjeg dela šampionata u subotiu 14. novembra jabukovački “Polet” putuje u Donji Milanovac na duel “Poreču”, a “Mladost” ide u Rudnu Glavu. U nedelju 15. novembra “Sloga” na svom terenu od 11 sati dočekuje trećeplasirani borski Brestovac, Urovica od 13 sati je domaćin “Ključu” iz Podvrške, a BSK putuje u Klokočevac gde igra takođe od 13 časova.