Naslovna Sport Okružna liga Bor: Pobede „Branika“, „Sloge“, Miloševa i Urovice

Okružna liga Bor: Pobede „Branika“, „Sloge“, Miloševa i Urovice

444
0

Kolo pred kraj jesenjeg dela šampionata negotinski timovi osvojili nove bodove. Na svom terenu slavili „Branik“, Miloševo i „Sloga“, dok je FK Urovica važne bodove osvojio u gostima.

FK „Branik“, Štubik

„Branik“ je ovog vikenda na svom terenu zabeležio i svoju 12 pobedu u polusezoni, savladavši Šarbanovac sa 1:0 zahvaljujući golu Milana Kraguljca u 44. minutu. Obe ekipe su imale jednake šanse, ali je domaćin nastojao da uknjiži sebi nove bodove i od početka utakmice preuzeo inicijativu.

Sa 37 bodova, tri više od Male Vrbice, odavno su i obezbedili titulu jesenjeg prvaka, a u poslednjoj utakmici jesenjeg dela šampionata, u nedelju 27. novembra očekuje ih i domaći derbi u Jabukovcu sa „Poletom“ koji je trenutno na sedmom mestu tabele sa 22 boda.

„Sloga“ je pobedom od 5:3, poluvreme 2:0 savladala Jabukovčane na svom terenu i domogla se trećeg mesta na tabeli sa 31 bodom.

Uspešni za kobišnički tim bili su: Aleksandar Veljković u 10. minutu, Vladimir Antić u 18. iz kaznenog udarca, Sead Durgut u 51. i 86, od kojih drugi iz kaznenog udarca i Nikola Vojinović u 84. Za „Polet“ se sa čak tri gola, od kojih jedan iz penala, u listu strelaca upisao Ivan Milošević.

FK Miloševo je zabeležilo treću uzastopnu, a devetu prvenstvenu pobedu savladavši na svom terenom pretposlednju Bliznu sa 5:2. Blizna je u ovom duelu, nakon što je vodila u prvom poluvremenu sa 2:1 propustila šansu da uknjiži sebi nove bodove, budući da je domaćin preuzeo inicijativu i u nastavku utakmice pobedio sa tri gola razlike.

U listu strelaca za FK Miloševo upisali su se Zoran Milovanović sa jednim i Dušan Jakovljević i Marko Dimitrijević sa po dva gola, a za FK Blizna Dušan Marić sa, takođe, dva pogotka. Nakon ovog kola FK Miloševo je na šestom mestu sa 28 bodova, koliko ima i Rudna Glava koja ima bolju gol razliku. U 15. kolu FK Miloševo putuje za Šarbanovac u subotu, 26. novembra

Fudbalski klub Urovica zabeležio je i svoju drugu uzastopnu, a šestu prvenstvenu pobedu i ovog vikenda savladao u Klokočevcu „Radnički“ sa čak 4:0, poluvreme 2:0 u korist gostiju. Tim se nakon debakla protiv Rudne Glave  od 10:0 i poraza od Male Vrbice (3:1)  i „Nemetala“ (5:0) konačno konsolidovao i poslednje dve utakmice igra znatno bolje.

U 14. kolu u Klokočevcu dominirao je Zoran Stević sa svojim het – trikom u 10, 42. i 47. minutu,  a konačnih 4:0 za Urovicu ostvario je Veljko Panović.

Tim iz Urovice je na devetom mestu sa 19 bodova, koliko imaju i „Nemetali“ iz Donje Bele Reke sa boljom gol razlikom. U poslednjoj utakmici ove polusezone Urovičani će ugostiti kobišničku „Slogu“ u nedelju, 27. novembra od 13 časova.