Naslovna Sport OFK “Boban” potpisao ugovor sa “Crvenom zvezdom”

OFK “Boban” potpisao ugovor sa “Crvenom zvezdom”

1371
0

Fudbalski klub “Crvena zvezda” potpisala je ugovor sa Omladinskim fudbalskim klubom “Boban” iz Negotina sa kojom će u okviru tehničko-poslovne saradnje delovati zajednički po pitanju stvaranja talentovanih fudbalera.

Boban Mankovjanović sa Svetozarom Mijailovićem, predsednikom kluba; Foto: OFK „Boban“

OFK “Boban” će u narednom periodu biti jedna od “Zvezdinih” škola fudbala u kojoj će se trenirati po programima ovog trofejnog fudbalskog kolektiva i koje će uz Bobana Mankovjanovića pratiti i trenerski timovi crveno-belih.

“Zapravo, naš program rada se i ne razlikuje od “Zvezdinog” , čak mogu i da budem ponosan što se njima u mnogim stavkama dopala nadogradnja rada sa decom koju mi forsiramo ovde. Njihovi timovi će nekoliko puta godišnje što kod nas, što u Beogradu pratiti rad naše škole fudbala i način na koji se radi sa decom. Cilj je da pomognemo jedni drugima, da menjamo znanja i iskustva, a prilika da se oprobaju u crveno-belom dresu našim mladim fudbalerima predstavlja pravu satisfakciju”, navodi Boban Mankovjanović, vlasnik OFK “Bobana” i instruktor Fudbalskog saveza Borskog okruga upućujući poziv zainteresovanim mladim sportistima rođenih od 2007. do 2016. godine da se upišu u njihovu školu fudbala.

Ovaj dugogodišnji fudbalski trener sa “Crvenom zvezdom” već godinama ostvaruje dobru saradnju koja je ovoga puta rezultirala ugovorom o poslovno tehničkoj saradnji kojom i OFK “Boban” praktično postaje “Zvezdin” regrutni centar.

Mankovjanović sa Mijailovićem i glavnim trenerom Omladinske škole Nikolom JelićemFoto: OFK „Boban“

“Mislim da je to dobra stvar i za nas i za našu decu jer im daje mogućnost da postanu budući “Zvezdini” asovi, poput recimo Gorana Drulića, Predraga Rajkovića i sada Jovana i Nikole Mituljikića koji su i više nego dobrom igrom skrenuli pažnju na sebe u Omladinskoj ligi Srbije i sa kojima je “Crvena zvezda” nedavno produžila ugovor na još četiri godine”, dodaje Mankovjanović.

I OFK “Boban” i “Crvena zvezda” saglasili su se da svako sa svoje strane pomogne da budući asovi dođu do rezultata, da se oprobaju na Marakani i, što da ne, potpišu i svoj prvi profesionalni ugovor.

“Prepoznali su našu ideju i sproveli je u delo. Njihovi treneri će dolaziti na treninge naše škole fudbala  gde će imati priliku da na delu vide talentovane mlade fudbalere, a one koji im “zapadnu za oko” očekuju probne utakmice, možda i neki turnir, ali svakako dobiće šansu da se pokažu. Nama ovde je to zaista značajno jer će decu koja pokazuju veliku želju da se bave fudbalom motivisati da dodatno napreduju, a lično mislim da u talenat treba još više ulagati. Mislim i da su ovakve škole fudbala korisne da se na vreme jedan, možda, i vanserijski talenat nekog pojedinca, ravnomerno razvije u njihovoj sredini, da poniknu u svom klubu i u pravo vreme kad se razviju i sportski i kao ličnosti odu u onaj koji će im dati vetar u leđa i šansu za uspeh”, ističe Mankovjanović.

Braća Mituljikić sa direktorom Omladinske škole Draganom Mladenovićem, Mijailovićem i Jelićem; Foto: FK „Crvena zvezda“

Takav talenat, nesumnjivo, poseduju i blizanci, Jovan i Nikola Mituljikić, koji su ponikli u talentovanoj Negotinskoj krajini, a čije vreme tek dolazi.

Mituljikići su u timu Marka Neđića već pokazali da su budućnost crveno-belih, ali i nada nekih od najvećih evropskih klubova, koji su već slali svoje “lovce na talente” da gledaju ofanzivni dvojac koji briljira iz utakmicu u utakmicu.

Nikola je ove sezone odigrao 30 utakmica i postigao 11 golova, a Jovan je u 32 utakmice šest puta zatresao mrežu protivnika. Oni su svoj ugovor sa “Zvezdom” obnovili do 2025. godine.