Naslovna Događaji Oduševio nastup negotinskih profesora u programu „Klasika u 11“

Oduševio nastup negotinskih profesora u programu „Klasika u 11“

489
0

U okviru programa „Klasika u 11“ ovog utorka ovdašnjoj publici i gostima festivala „Mokranjčevi dani“ predstavili su se Vesna Garabantin i Stefan Nikolić, profesori u Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Negotinu.

Vesna Garabantin, profesor violončela i Stefan Nikolić, profesor harmonike u negotinskoj Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ opredelili su se da publici na gradskom trgu predstave poznata dela svetske klasike, nežna, a zahtevna i opet publici prijemčljivija.

„Nadam se da smo publiku zainteresovali više za ovakve programe, jer je ovo nešto što spada u klasičnu muziku, a opet, čini mi se da i laike može da zainteresuje“, kaže Vesna Garabantin, inače, Novosađanka i profesor violončela u Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Negotinu.

Ovo dvoje mladih umetnika koji su svoje radne karijere nastavili u Negotinu, Vesna iz Novog Sada, a Stefan dolaskom iz Leskovca, već je dobro poznato ovdašnjoj publici, što po svojim klasama, koje poslednjih godina postižu sve zapaženije rezultate na takmičenjima, što i po angažmanu u sastavu „Ars Community“, koji je na ovogodišnjem Sajmu meda i vina u okviru Majskih svečanosti, kao i u okviru Negotinskog leta priredio dva zanimljiva i dobro posećena koncerta. Uspešno su se predstavili na koncertu sećanja na Luisa „Moj život je moje blago“.

„Mislim da je ovo idealna prilika i da zainteresujemo mlade za harmoniku i violončelo, ali i da publici koja je željna ovog zvuka ponudimo jedan ovakav program. Nama je, svakako, čast da nastupimo na festivalu Mokranjcu u čast“, dodaje Vesna Garabantin.