Naslovna Kultura Oduševili “SpeedFreak” i “Kuvet”

Oduševili “SpeedFreak” i “Kuvet”

452
0

U Omladinskom centru u Zaječaru predstavila su se nedavno dva mlada benda iz ovog grada i susednog Negotina. Puna dva sata sjajne svirke i dobre energije obeležili su nastup bendova “Kuvet” i “SpeedFreak”.

U Omladinskom centru u Zaječaru nastup negotinskog benda “SpeedFreak”  i zaječarskog “Kuvet” obeležili su nedavno veče sjajnom svirkom i pozitivnom atmosferom.

„SpeedFreak“, cover bend koji izvodi hitove čuvenog britanskog hevi metal sastava “Motorhead” i sjajnog Lemija Kilmistera, osnovan 2023. u Negotinu, osvojio je publiku najvećim hitovima benda nastalog 1975.

Mladi Negotinci, Miloš Žurkić Mitti (bas gitara i vokal), Bogdan Jovanović Boci (gitara) i Aleksandar Videnović Vida na bubnjevima, nisu se zaustavili samo na tome. Publika je imala priliku i da uživa i u njihovim autorskim kompozicijama, kao i u prepoznatljivim hitovima grupa Goblini, Venom i Ramones.

Da ima nade za čvrst i autentičan zvuk pokazale su i devojke okupljene oko black metal benda “Kuvet”, osnovanog 2023. u Zaječaru, koje su na sceni Omladinskog centra nastupile kao predgrupa Negotincima.

Sastavljen od energičnih mladih muzičarki, Angeline Marjanović (vokal), Marije Lalović na bas gitari i Anje Jovičić na gitari, uz Videnovića na bubnjevima, “Kuvet” je, takođe doneo na binu, svoju jedinstvenu energiju.

Nastupi ova dva benda osvojili su srca publike, a njihova mladost i energija, propraćene su sjajnim reakcijama prisutnih koji će, verujemo, sa nestrpljenjem iščekivati šta će ova dva benda doneti u budućnosti.