Naslovna Društvo Oduševili maturanti Umetničke škole „Stevan Mokranjac“

Oduševili maturanti Umetničke škole „Stevan Mokranjac“

509
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ održala je maturske koncerte, predstavljajući talentovane učenike iz klase gitare i solo pevanja.

Kraj svog srednjoškolskog muzičkog obrazovanja obeležila je još jedna generacija učenika Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, koja je tradicionalno, u sali škole priredila svoje maturske koncerte.

Bora Stevanović iz klase gitare Dragana Daneskovića demonstrirao je svoje tehničko umeće i emotivnu interpretaciju pripremljenog programa, satkanog od dela majstora za gitaru.

Anastasija Kračunović iz klase solo pevanja Ane Pavlić takođe je zasijala na maturskom koncertu prikazujući svoj raskošni talenat i lakoću sa kojom izvodi zahtevne kompozicije, ali i spremnost za dalju karijeru.

I Anđela Jovanović iz klase solo pevanja Magdalene Antić oduševila je publiku dubokim emocijama svoje interpretacije, prikazujući izuzetnu muzikalnost i sposobnost da prenese snažne poruke kroz muziku. Oba koncerta je sjajnom klavirskom saradnjom upotpunio Predrag Grujić.

Gosti koncerta takođe su doprineli uspešnosti maturskih koncerata svojih školskih drugova, Marko Ašanin na klaviru, Tijana Petrović na violini i Marija Milosavljević, na klaviru, ali su i sami maturanti jedni drugima dali podršku.

Maturski koncerti učenika Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ bili su ne samo prilika da se pokaže talenat i veština ovih mladih umetnika, već su i svedočili o kvalitetu obrazovanja koje im je ova škola pružila.