Naslovna Društvo Oduševila “Novogodišnja čarolija“: Prodajom karata, ukrasa i jelki prikupljeno više od 177.000...

Oduševila “Novogodišnja čarolija“: Prodajom karata, ukrasa i jelki prikupljeno više od 177.000 dinara

1169
0

Prva negotinska novogodišnja aukcija jelki, realizovana u okviru projekta „Građenje odnosa pripadnosti zajednici“, čiji je inicijator Snežana Bigović, profesora razredne nastave u OŠ „12. septembar“, ali i brojne druge aktivnosti oduševile su sve prisutne u sali Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Snežana Bigović sa kolegnicama čiji su učenici učestvovali u projektu; Foto: Privatna arhiva

Na aukciji koja je organizovana u utorak, 17. decembra u Domu kulture prodate su 34 jelke, koje je izradilo bratstvo Manastira Bukovo u svojoj stolarskoj radionici, a koje su svojim ukrasima, napravljenim na brojnim radionicama u okviru ovog projekta, ukrasili negotinski mališani.

Samo od prodaje novogodišnjih jelki prikupljeno je 103.000 dinara, a cene ovih jedinstvenih ukrasa kretale su se od 2.000 do 9.000 dinara, što je i najveća dostignuta cena na ovoj neobičnoj licitaciji.

Prodate 34 jelke za ukupno 103.000 dinara; Foto: Dragan Trikić Bale

Na zadovoljstvo prisutnih u sali doma kulture ova priredba i aukcija novogodišnjih jelki, pokazala je da su Negotinci humani i dobri ljudi okupljeni oko ideje koja ih je ujedinila – da svojim donacijama pomognu i pomoć upute tamo gde je najpotrebnija.

Kako ističe Snežana Bigović, idejni tvorac i realizator ovog, ali i projekta  „Uskršnja čarolija – Isti a različiti“, koji je, takođe, pored edukativnog imao i humanitarni karakter, osim što je prodajom novogodišnjih jelkica prikupljeno 103.000 dinara, humani Negotinci su donirali kupovinom karata i ukrasa dodatnih 74.630 dinara.

Ovoj sumi biće dodat i prihod od prodaje novogodišnjeg lista u kojem su publikovana pisma Deda Mrazu sa njihovim novogodišnjim željama, učesnika ovog projekta, koji je u toku.

Foto: Dragan Trikić Bale

Ovaj Novogodišnji list krase likovni i literarni radovi učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola “Vuk Karadžić”, “Branko Radičević”, “Vera Radosavljević”, “Stevan Mokranjac” u Kobišnici, “Branislav Nušić” u Urovici i predškolaca iz Vrtića “Pčelica”.

Upravo su mališani ove predškolske ustanove, osnovci  iz Negotina i Kobišnice, kao i članice trofejnog i izuzetno aktivnog Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ svojim maštovitim plesnim, pevačkim i umetničkim programom dodatno magijom obojile ovo divno veče na realizaciji projekta „Građenje odnosa pripadnosti zajednici“, kome podršku pružaju Opština Negotin, negotinsko Učiteljsko društvo, dečije odeljenje Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Dom kulture „Stevan Mokranjac“ i Manastir Bukovo.