Naslovna Kultura Održano takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“ u Negotinu

Održano takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“ u Negotinu

823
0

Teodora Stojić, Katarina Lukić i Marija Milošević pobednice su opštinske smotre recitatora „Pesniče naroda mog“, koju organizuju Dom kulture „Stevan Mokranjac“ i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“.

Najbolji recitatori u kategoriji mlađeg uzrasta sa Vujadinom Miloševićem, predsednikom žirija

U kategoriji mlađeg uzrasta, osnovaca do četvrtog razreda, u kojoj je pobedila Teodora Stojić, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“, drugo mesto zauzeo je Lazar Florić, učenik Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice, a treće Jovana Lekić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“.

U ovoj kategoriji, u kojoj su se nadmetala 24 učenika, pohvaljen je Vladimir Petrović, učenik OŠ „Vuk Karadžić“.

Mia Stanković, Lana Mikić, Sofija Vidanović i Katarina Lukić sa predsednikom žirija

U kategoriji srednjeg uzrasta, osnovaca do osmog razreda, u kojoj je pobedila Katarina Lukić iz škole „Vera Radosavljević“, drugo mesto, u konkurenciji od 11 takmičara, pripalo je Sofiji Vidanović iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“, dok je trećeplasirana Lana Mikić, učenica Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu. Pohvaljena je Mia Stanković, učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Nagrađeni recitatori u kategoriji starijeg urzasta sa članovima žirija

U kategoriji srednjoškolaca, u kojoj se nadmetalo njih jedanaestoro, trijumfovala je Marija Milošević, učenica „Negotinske gimnazije“.

Žiri u sastavu: glumac Vujadin Milošević i pesnici Miloš Petković i Saša Jelenković, drugo mesto dodelili su Jovani Tranić iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“, a treće gimnazijalcu Aleksandru Ivanovu.

Četvrtoplasirana je Marija Šamić, takođe učenica „Negotinske gimnazije“, dok je peto mesto osvojila Teodora Gavrilović iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“.  Pohvaljen je Aleksa Pavlović, takođe učenik škole na Bukovu.

Najbolje plasirani recitatori predstavljaće u četvrtak, 26.aprila opštinu Negotin na okružnoj smotri recitatora, koja će biti održana u Boru.