Naslovna Društvo Održano Školsko takmičenje gudača „Stevan Mokranjac“

Održano Školsko takmičenje gudača „Stevan Mokranjac“

370
0

U negotinskoj Umetničkoj školi održano je Školsko takmičenje gudača „Stevan Mokranjac“ na kojem su u pretkategoriji i četiri  kategorije nastupili učenici osnovne muzičke škole sa odseka violine i violončela.

Žiri u sastavu: Vesna Garabantin, Mirjana Novaković i Slobodan Gligorijević titulu laureata takmičenja sa maksimalnih 100 poena dodelili su u četvrtoj kategoriji Klei Kovač, učenici sa odseka violine.

Kod violinista, u pretkategoriji prvo mesto sa 99 poena osvojila je Lara Stojanović. Prva nagrada sa 99 poena pripala je u prvoj kategoriji i Nikolini Mitrović.

Drugu nagradu osvojila je sa 84 poena Sara Dobrosavljević u drugoj kategoriji i Danica Novičić sa 85 poena u trećoj kategoriji, dok su treću nagradu osvojili: Dunja Stanimirović i Milica Cvetković sa po 79 poena u drugoj kategoriji, Nikola Milić koji je u trećoj kategoriji imao 79 poena, a u četvrtoj Ivana Ilić  sa 71 i Tamara Bogojević sa 79 poena.

Kod violončelista, prvu nagradu u prvoj kategoriji osvojile su: Simona Videnović sa 99 poena, kao i Nina Gerginović  i  Petra Nedeljković sa po 98 poena.

U drugoj kategoriji drugu nagradu osvojili su: Petra Kurić sa 88 poena, Lenka Lazić sa  83 i Irina Lazić sa 82 poena, kao i Uroš Petković koji je u trećoj kategoriji ostvario 89 poena.