Naslovna Obrazovanje Održano Opštinsko takmičenje osnovaca u šahu

Održano Opštinsko takmičenje osnovaca u šahu

773
0

Osnovna škola „Branko Radičević“ bila je domaćin Opštinskog takmičenja učenika od trećeg do osmog razreda u šahu, čiji su organizatori Sportski savez opštine Negotin i Šah klub „Hemičar“.

Foto: Dragan Đukić

Ovogodišnje Opštinsko takmičenje u šahu okarakterisao je dobar odziv mladih nada drevne misaone igre na 64 crno-belih polja. Učestvovalo je 58 osnovaca, a najbolji su izborili plasman na naredni, okružni nivo takmičenja. Glavni sudija ovog takmičenja bio je majstorski kandidat Vladica Simić, kordinator za šah za Borski i Zaječarski okrug.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto u kategoriji učenika četvrtog razreda osvojila je Teodora Jovanović iz OŠ“Branko Radičević“.

U kategoriji devojčica petog razreda prvo i drugo mesto su osvojile učenice Osnovne škole „Vuk Karadžić“  Sara Stojković i  Anastasija Petrikić, dok je trećeplasirana Marija Jovanović  iz OŠ „Branko Radičević“.

U kategoriji učenica šestog razreda prva je Lea Pacić  iz OŠ „Vuk Кaradžić“, a druga Marija Gašparević iz područnog odeljenja prahovske OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Radujevcu.

Prvoplasirana u kategoriji šahistkinja sedmog razreda je  Jana Jonović iz  OŠ „Vuk Кaradžić“. Drugo mesto je osvojila Jana Nikolić iz OŠ „Hajduk Veljko“ u Štubiku, a treće Irina Paović iz OŠ “Branko Radičević“.

Pravo da učestvuje na Okružnom takmičenju ostvarila je i Lana Jovanović iz  OŠ “Branko Radičević“ koja je u konkurenciji učenica osmog razreda osvojila prvo mesto.

U muškoj konkurenciji u kategoriji učenika trećeg razreda prvo mesto osvojio je  Ognjen Popović  iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, drugo Кosta Rajić iz OŠ “Branko Radičević“, dok je trećeplasirani Luka Milutinović, takođe iz škole domaćina.

U konkurenciji učenika četvrtog razreda prvo mesto osvojio je Tadija Jovanović, drugo Trifun Đorđević a treće Lazar Stefanović, svi iz škole „Branko Radičević“.

U kategoriji učenika petog razreda prvi je Uroš Janković iz  OŠ“Branko Radičević“, dok su drugo i treće mesto osvojili Dušan Trailović i Nikola Prvulović iz OŠ „Vuk Кaradžić“.

Kod šestaka prvi je Marko Pantić, drugi Dušan Zdravković, učenici OŠ „Hajduk Veljko“  u Štubiku, dok je treće mesto pripalo Andreju Stankoviću iz OŠ „Vuk Кaradžić“.

U konkurenciji sedmaka Mateja Niovičić iz  OŠ „Hajduk Veljko“ Štubik osvojio je prvo mesto, Uroš Ninić iz OŠ “Branko Radičević“ drugo, a treće Pavle Lazić, takođe iz štubičke OŠ „Hajduk Veljko“.

U konkurenciji osmaka Alberto Sako iz OŠ “Branko Radičević“ je prvoplasirani, Lazar Jakovljević iz OŠ „Vuk Кaradžić“  osvojio je drugo, a Andrija Đurković  iz OŠ “Branko Radičević“ treće.

Plasman na Okružno takmičenje je ostvario je i Marko Stanković iz OŠ“Branko Radičević“, kao prošlogodišnji učesnik Republičkog takmičenja u šahu.

Čestitke mladim šahistima i njihovim mentorima i trenerima: Draganu Đukiću, Dejanu Dobriću, Milošu Gagiću, Srđanu Vojinoviću i Darku Adamovu.