Naslovna Društvo Održano opštinsko takmičenje negotinskih osnovaca iz tehničkog i informatičkog obrazovanja

Održano opštinsko takmičenje negotinskih osnovaca iz tehničkog i informatičkog obrazovanja

697
0

Proteklog vikenda u Osnovnoj školi “Hajduk Veljko” u Štubiku održano je opštinsko takmičenje za učenike osnovnih škola iz tehničkog i informatičkog obrazovanja.

Takmičenje iz tehničkog i informatičkog obrazovanja okuplja svake godine veliki broj učenika koji se nadmeću u sedam različitih oblasti. Ove godine štubička škola ugostila je 38 učenika iz tri gradske škole i škole domaćina.

U oblasti Tehnika i tehnologija u kategoriji petog razreda prvo mesto  zauzela je Milica Rajić, a drugo Iva Đorđević iz Osnovne škole “Vuk Karadžić”, dok je treće mesto pripalo Katarini Velojić iz škole domaćina.

U kategoriji  šestog razreda prva tri mesta zauzele su učenice iz štubičke škole. Prva je Anđela Mihailović, druga Teodora Đurić i treća Sara Lekić.

Tehničko i informatičko obrazovanje je oblast u kojoj se nadmeću učenici sedmog i osmog razreda. Prvo mesto u kategoriji sedmog razreda pripalo je Marku Miloševiću, drugo Bojani Danković, učenicima iz Osnovne škole “Branko Radičević”, dok je treće mesto zauzela Teodora Nedeljković iz škole “ Vuk Karadžić”. I osmaci su bili uspešni, a najbolja među njima je Lidija Radojević, učenica OŠ “Vera Radosavljević”. Drugo mesto je osvojio takođe učenik te škole Miroslav Ilić, dok je treća Mirjana Savić iz škole “Branko Radičević”.

U oblasti Auto  modelarstvo prvo mesto osvojio je  Mihajlo Matović iz Osnovne škole “Vuk Karadžić”, drugo mesto Stefan Tomić iz škole “Branko Radičević”, učenici osmog razreda i treće mesto Marija Jovanović učenica petog razreda iz škole “Vuk Karadžić”.

Oblast Brodo modelastva bila je najzanimljivija devojčicama, pa je tako prvo osvojila Nataša Matović, učenica sedmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”, a drugo Lana Jovanović,  učenica petog razreda Osnovne škole “Branko Radičević”.

U oblasti Avio modelarstva nagrađen je samo Živko Popović učenik sedmog razreda iz Osnovne škole “Branko Radičević”, dok je za Raketno modelarstvo nagrada pripala Aleksi Nikoliću, učeniku petog razreda iz iste škole.

U oblasti Izložba najuspešniji je bio Aleksa Paunović, učenik  osmog razreda Osnovne škole “Branko Radičević”  zauzevši prvo mesto. Drugo mesto osvojio je Bojan Ducić, učenik osmog razreda iz škole “Hajduk Veljko” iz Štubika, a  treće Stefan Vagajić, učenik osmog razreda Osnovne škole “Vera Radosavljević“.

Svi nagrađeni učenici stekli su prava učešća na okružnom takmičenju koje će biti održano 4. aprila u Osnovnoj školi “12.septembar” u Majdanpeku.

Čestitamo učenicima i mentorima koji su učenike pripremali za nadmetanje: Žiki Savuljeskoviću, Milošu Jotiću, Draganu Đukiću i Srđanu Vojinoviću.