Naslovna Društvo Održano opštinsko takmičenje negotinskih osnovaca iz informatike

Održano opštinsko takmičenje negotinskih osnovaca iz informatike

505
0

Opštinsko takmičenje osnovaca u poznavanju računarstva obeležio je manji odziv učenika, ali i velika razlika u poenima. Još uvek se čeka odluka Društva matematičara Srbije o plasmanu za okružnu smotru.

Foto: Ivan Mitrović

Na opštinskom takmičenju učenika osnovnih škola iz informatike u kategoriji učenika petog razreda, Stefan Bogosavljević iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojio je maksimalnih 100 poena i prvo mesto, a njegov brat, Luka Bogosavljević, iz iste škole, drugo.

U kategoriji đaka šestog razreda prvo mesto pripalo je Milanu Giciću iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“, dok su drugo i treće mesto osvojili Marko Uruković i Bojana Danković iz Osnovne škole „Branko Radičević“.

Sjajne rezultate imao je i Aleksa Paunović, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Branko radičević“ koji je u svojoj kategoriji osvojio prvo mesto sa maksimalnih 100 poena.

Od osmaka prvi sa 95 poena je Marjan Matić iz OŠ „Branko Radičević“. Drugo mesto pripalo je Veljku Lautareviću, a treće Urošu Stojanoviću, učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Konačnu odluku o tome ko će opštinu Negotin predstavljati na okružnom takmičenju iz matematike doneće Društvo matematičara Srbije na osnovu praga znanja na nivou cele republike.

Organizator ovog takmičenja u opštini Negotin bila je Osnovna škola „Momčilo Ranković“ u Rajcu, a domaćin OŠ „Branko Radičević“.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima Dejanu Dobriću, Ivanu Milovanoviću, Milošu Jotiću i Dejanu Paoviću.