Naslovna Društvo Održano opštinsko takmičenje iz srpskog jezika: U Majdanpek putuje 19 đaka iz...

Održano opštinsko takmičenje iz srpskog jezika: U Majdanpek putuje 19 đaka iz Negotina, Jabukovca, Prahova i Kobišnice

996
0

Učenici osnovnih škola opštine Negotin nadmetali su se juče u poznavanju srpskog jezika. Opštinsko takmičenje održano je u Osnovnoj školi „Branko Radičević“.

U kategoriji učenika petog razreda petoro učenika plasiralo se na okružnu smotru iz srpskog jezika, koja će 6. aprila biti održana u Majdanpeku.

Drugo mesto na opštinskom takmičenju osvojili su Luka Vujić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“ i Lenka Radovanović iz škole „Vuk Karadžić“.  Na okružnu smotru plasirale su se i Ksenija Filčić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca, Andrijana Marić iz OŠ „Vera Radosavljević“ , kao i Nina Jaćimović iz OŠ „Vuk Karadžić“.

U ovoj kategoriji treću nagradu osvojila je Ružica Kerkez iz OŠ „Branko Radičević“.

I u kategoriji đaka šestog razreda na okružnu smotru se plasiralo njih osmoro. Lana Mikić iz Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu osvojila je u kategoriji učenika šestog razreda prvo mesto sa maksimalnih 20 poena.

Prvo mesto sa 19 poena osvojili su i Stefan Tadić iz Osnovne škole „Branko Radičević“, kao i Tijana Stojimirović iz OŠ „Vuk Karadžić“.

U kategoriji đaka šestog razreda drugo mesto pripalo je Tamari Aleksandrović iz OŠ „Vera Radosavljević“, kao i učenicima OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici Mateji Vojvodanoviću i Jeleni Popović. Treće mesto i plasman na okružnu smotru ostvarile su i Anastasija Mihajlović iz OŠ „Vuk Karadžić“, kao i Jelica Živković iz OŠ „Branko Radičević“.

Treća nagrada pripala je i Sofiji Vidanović, učenici OŠ „Vera Radosavljević“.

Na okružnu smotru iz srpskog jezika ide i troje sedmaka i to drugoplasirani Aleksa Paunović i Bojana Janković, učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ i trećeplasirana Nina Ergarac iz OŠ „Vuk Karadžić“, ali i troje osmaka: Uroš Stojanović iz OŠ „Vuk Karadžić“ koji je na opštinskom takmičenju osvojio drugo mesto i trećeplasirane Mia Stanković, iz iste škole i Milena Trailović iz škole „Branko Radičević“.

Čestitke nagrađenim i učenicima koji će opštinu Negotin predstavljati na okružnom takmičenju u Majdanpeku, kao i njihovim mentorima, nastavnicima Oliveri Mihajlović, Danijeli Milošević, Milanu Đorđeviću, Marku Kostiću, Marti Radosavljević, Biljani Andonov, Anđeli Andonov, Maši Milivojević, Bojani Đorđević i Slađanu Mihajloviću.