Naslovna Društvo Održano opštinsko takmičenje iz matematike

Održano opštinsko takmičenje iz matematike

2095
0

Opštinsko takmičenje iz matematike okupilo je danas u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić“ više od 90 učenika od trećeg do osmog razreda.

Nadmetanje u rešavanju matematičkih problema okuplja svake godine najviše učenika naše opštine. Takmičenju se odazvao 91 osnovac, od trećeg do osmog razreda, a najviše ih se nadmetalo u mlađem uzrastu.

Tako je u kategoriji trećeg razreda podeljeno šest nagrada. Prvo mesto osvojile su Lena Jović i Smiljana Stajković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, drugo Mihajlo Kalinović iz iste škole kao i Maša Marinović iz Osnovne škole „Branko Radičević“, dok su se za treće mesto izborili Jovan Mašić iz škole „Branko Radičević“ i Aleksej Bošković iz škole „Vuk Karadžić“.

Pohvale su za svoj trud u ovoj kategortiji osvojili: Vukoje Jovanović, Andrej Jovanović, Nikola Stojanović, Miloš Jovanović i Lena Đorđević iz Osnovne škole “Vuk Karadžić“ kao i  Sava Spasovski iz škole „Vera Radosavljević i Jana Zdravković iz škole „Branko Radičević“.

Četvrtaci su danas bili uspešni na opštinskom takmičenju mladih matemtaičara pa se osam učenika okitilo jednom od tri nagrade , a čak devet je pohvaljeno.

Najviše osvojenih bodova i prvo mesto ostvaril su: Nikola Milošević iz Osnovne škole „Branko Radičević“, Danica Filidžanović i Nađa Vučinić iz Osnovne škole „Vera Radosvljević“. Drugo mesto pripalo je Anastasiji Veličković iz škole „Vuk Karadžić“ dok su treće mesto podelili: Tadija Jovanović, Trifun Đorđević, Lena Stanković i Stefan Ilić  iz Osnovne škole „Branko Radičević“.

Pohvale za svoj trud u kategoriji četvrtog razreda dobili su: Kristina Blagojević i Vuk Perović iz škole „Vuk Karadžić“, Nikola Miljković iz jabukovačke Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, Božidar Đaković i Lena Stojanović iz škole „Vera Radosavljević“, kao i Veljko Tričković, Lazar Stefanović, Teodora Jovanović i Uroš Petković iz Osnovne škole „Branko Radičević“.

U kategoriji petog razreda, na ovogodišnjem opštinskom takmičenju, prvo mesto osvojila je Katarina Popović iz Osnovne škole „Branko Radičević“. Drugo mesto podelila su tri učenika: Milica Jelenković i Marko Strainović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ kao i Jovan Zdravković iz škole „Branko Radičević“. Treće mesto zauzela je Iskra Paunović, iz škole „Branko Radičević“, dok je pohvalu dobio Mihajlo Trailović iz Osnovne škole „Hajduk Veljko“ iz Štubika.

Šestaci su ove godine podelili tri nagrade i dve pohvale. Prvo mesto osvojila je Dunja Jonić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“, drugo mesto pripalo je Anđelini Njegušić iz škole „Branko Radičević“ a treće Dušanu Zdravkoviću iz štubičke škole „Hajduk Veljko“. U ovoj kategoriji pohvaljeni su: Adam Mihailović iz Osnovne škole“ Hajduk Veljko“ iz Štubika kao i Luna Đurđina Dobrić iz škole „Vera Radosavljević“.

U kategoriji sedmog razreda prva tri mesta podelili su učenici gradskih škola. Prvo je osvojila Marija Marinković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, drugo Staša Andrejević iz škole „Vera Radosavljević“ dok je treće mesto osvojila Anđela Mladenović iz škole „Branko Radičević“.

Prvo i drugo mesto u kategoriji osmog razreda ove godine pripalo je Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. Najviše poena osvojio je Luka Perović, dok je Milica Rajić ostvarila drugi rezultat. Treće mesto zauzela je Ljubica Lazić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

Domaćin opštinskog takmičenja iz matematike bila je Osnovna škola „Vuk Karadžić“. U ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi ističu da ove godine nije bilo nijedne žalbe učenika kao i nastavnika na objavljene rezultate. Učešće učenika od četvrtog do osmog razreda  u daljem takmičenju odrediće okružna komisija prema broju osvojenih poena.

Čestitamo svim učenicima kao i njihovim predmetnim nastavnicima, učiteljicama: Svetlani Milanović, Lidiji Žikić, Kristini Jovanović, Jagodinki Gudžuganović, Zorici Stojimirović, Suzani Kostić, Miroslavi Radić, Slađani Paunović, Snežani Trampa Branki Gagić, kao i nastavnicima: Vladici Bulatović, Mileni Janjić, Liljani Nenkov, Danijeli Adamov, Predragu Periciću, Slavici Jovanović, Saši Stankoviću i Ilijani Lazić.