Naslovna Društvo Održano opštinsko takmičenje iz fizike za negotinske osnovce

Održano opštinsko takmičenje iz fizike za negotinske osnovce

681
0

Uz poštovanje svih preventivnih mera juče je u Osnovnoj školi “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu održano opštinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola.

Opštinsko takmičenje iz fizike okupilo je ove godine samo 10 učenika iz dve gradske osnovne škole “Branko Radičević” i  “Vera Radosvaljević” i jedne seoske, OŠ “Hajduk Veljko” iz Štubika.

Osnovna škola “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova obezbedila je sve neophodne higijenske uslove kako bi nadmetanje mladih fizičara naše opštine proteklo u najboljem redu.

U kategoriji šestog razreda nadmetalo se pet učenika, a maksimalan broj poena osvojio je Jovan Milošević, učenik Osnovne škole “Branko Radičević” koji je inače na ovogodišnjem takmičenju pokazao i najbolje znanje iz ove prirodne nauke i time stekao direktan plasman na okružno takmičenje iz fizike.

Drugo mesto osvojila je Ljubica Lazić iz Osnovne škole “Vera Radosavljević”, a treće mesto podelile su Miljana Mladenović iz škole “Branko Radičević“ i Mia Gerginović iz škole “Vera Radosavljević”.

U kategoriji osmog razreda najveći broj poena osvojio je Marko Uruković, dok je drugo mesto pripalo Mihailu Milosavljeviću, učenicima Osnovne škole “Branko Radičević”.

Odluku o plasmanu na okružno takmičenje iz fizike doneće u narednim danima Okružna komisija.

Čestitamo učenicima i nastavnicima Vladici Petkoviću i Snežani Vidanović.