Naslovna Društvo Održano Okružno takmičenje srednjoškolaca u poznavanju drugog stranog jezika

Održano Okružno takmičenje srednjoškolaca u poznavanju drugog stranog jezika

446
0

Negotinska gimnazija ugostila je ovog vikenda srednjoškolce iz Borskog okruga koji su se nadmetali u poznavanju francuskog, ruskog i nemačkog jezika.

U Negotinu se kao drugi jezik izučava nemački i ove godine je na Okružnom takmičenju najbolji rezultat postigla Mihaela Milosavljević, učenica  trećeg razreda, osvojivši treće mesto u specijalnoj kategoriji.

Učenici Srednje škole iz Kladova kao i borske Gimnazije “Bora Stanković”, koji uče francuski jezik, na ovogodišnjem Okružnom nadmetanju postigli su odlične rezultate.

U kategoriji prvog razreda prvo mesto osvojila je Neda Ilić, učenica borske Gimnazije “Bora Stanković”. Treće mesto, po broju osvojenih bodova podelili su Kladovljani Aleksa Mladenović i Marija Popović.

U konkurenciji učenika drugog razreda srednjih škola kladovski srednjoškolci su postigli odlične rezultate. Drugo mesto postigao je Predrag Trajilović dok su treće podelili Ivana Mihajlović i Stefan Petrić.

Kladovljani su bili dominantni i u konkurenciji učenika trećeg razreda pa su tako prvo mesto podelili Ana Pucinikić i Mia Murganović dok je drugo mesto zauzela Jana Mitrović.

Cveta Grujić, učenica četvrtog razreda borske Gimnazije “Bora Stanković” uspela je da osvoji dovoljno bodova i osvoji treće mesto u svojoj kategoriji.