Naslovna Društvo Održano okružno takmičenje osnovaca iz biologije: Četvoro Negotinaca ide na republičku smotru

Održano okružno takmičenje osnovaca iz biologije: Četvoro Negotinaca ide na republičku smotru

854
0

Četvoro osnovaca naše opštine predstavljaće svoje škole, Negotin i Borski okrug  na republičkom takmičenju iz biologije, krajem maja u Beogradu.

Milica Jevremović, Mihajlo Matović

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Negotinu ugostila je u nedelju 30 najboljih biologičara Borskog okruga na okružnom takmičenju, koji su se borili za plasman na republičkoj smotri znanja koja će biti održana 26. maja na Biološkom fakultetu u Beogradu.

Ove godine pravo da se nadmeću u znanju imali su samo učenici sedmog i osmog razreda i njih četvoro postiglo je odlično rezultate i steklo pravo da se nadmeću na najvećem takmičenju iz ove prirodne nauke u Republici.

U kategoriji sedmog razreda prvo mesto sa učenicom Katarinom Dimitrijević iz Bora deli Milica Jevremović, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“.

Treće mesto zauzeo je Mihajlo Matović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, koji je isti broj poena podelio sa Teodorom Mitrović iz Bora i Lunom Belonić iz Kladova.

Drugo mesto u ovoj kategoriji osvojila je Marina Antanasov iz Bora.

Dušan Jonić, Mia Stanković

I u kategoriji osmog razreda, dvoje učenika naše opštine osvojilo je plasman za republičko takmičenje. Drugo mesto osvojila je Mia Stanković, a treće Dušan Jonić, oboje iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Najviše poena i prvo mesto osvojila je Dunja Jošić iz Bora.

Učenicima i mentorima: Ljubici Kojčinović, Draginji Trnkić i Dejani Nikolić čestitamo i želimo uspešan plasman na republičkom takmičenju.