Naslovna Događaji Održani maturski koncerti učenika negotinske Umetničke škole

Održani maturski koncerti učenika negotinske Umetničke škole

1103
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ održala je maturske koncerte još jedne od generacija svojih đaka, predstavljajući publici talentovane učenike iz klase klavira i solo pevanja.

Kraj svog srednjoškolskog muzičkog obrazovanja obeležila je još jedna generacija učenika Umetničke škole „Stevan Mokranjac“.

Tradicionalno, u sali škole priređeni su maturski koncerti na kojima su se učenici predstavili programima svetskih i domaćih kompozitora.

Marija Milosavljević iz klase klavira Maje Stojanović, nagrađena na brojnim takmičenjima republičkog i međunarodnog nivoa, predstavila se probranim, a zahtevnim programom, zavidnom tehnikom i muzikalnošću.

Sopranistkinje Sofija Kosić i Srđana Stanković iz klase solo pevanja Vladice Perković oduševile prisutne svojim glasovnim sposobnostima, ali i scenskim nastupom. Oba koncerta su dodatno obogaćena klavirskom saradnjom Predraga Grujića, koji je pružio odličnu podršku mladim divama.

Kao gosti ova tri koncerta nastupili su: Tijana Petrović (violina), učenica četvrtog razreda srednje muzičke škole, Pavle Jovanović (solo pevanje) , učenik trećeg razreda osnovne muzičke škole i maturant srednje muzičke škole, Anastasija Todorović ( solo pevanje), učenica trećeg  razreda SMŠ, David Bogojević (klarinet), učenik drugog razreda SMŠ i Teodor Milosavljević (klavir), budući srednjoškolac.

Maturski koncerti predstavljaju, ne samo završetak jednog značajnog perioda u životima učenika, već su i prilika da se pokaže kontinuirani napredak i kvalitet rada Umetničke škole „Stevan Mokranjac“. Publika je uživala u bogatom programu i različitim muzičkim žanrovima, potvrđujući još jednom važnost i vrednost muzičkog obrazovanja.