Naslovna Društvo Održana svečana akademija Osnovne škole „Vuk Karadžić“

Održana svečana akademija Osnovne škole „Vuk Karadžić“

965
0

Dodelom priznanja učenicima i nastavnicima koji su ostvarili dobre rezultate na republičkim takmičenjima i jubilarnih nagrada zaposlenima, zaokruženo je obeležavanje 199. rođendana Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Škola nije samo građevina i mesto gde se uči, već je to mesto za tajne i odrastanje, poruka je ovogodišnje rođendanske čestitke koju su učenici uputili svojoj drugoj kući u kojoj stiču znanje  i prijatelje.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ je ispunila rođendansku tortu sa 199 svećica i na njoj već danas postavila dvestotu koju će upaliti za godinu dana i time označiti da je jedna od najstarijih u opštini i Krajini.

„Ponosni smo što smo deo istorije negotinskog obrazovanja, što idemo putem brojnih uspešnih kolega i učenika koji su ostavili neizbrisiv trag koji eto treje već skoro dva veka. Pripremamo se za ovaj veliki jubilej na svakom koraku kao što možete videti. Unutrašnjost škole je skoro u potpunosti okrečena. U područnim odeljenjima matične škole u Karbulovu krajem 2022. godine otpočeli su radovi na izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže, kao i  toaleta koji nije postojao. Radovi su uspešno završeni zahvaljujući podršci lokalne samouprave, kao i podrški kompanija “Eliksir” i “Đerdap dva”, istakao je Igor Stojković, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koja je ugostila na svom rođendanskom slavlju sadašnje, ali i bivše nastavnike i učitelje koji su deo bogate istorije ove obrazovne ustanove.

Škola je uspešna koliko su uspešni njeni učenici i nastavnici koji zajedno postižu uspeh u svakodnevnom radu ali i na takmičenjima. Svečana akademija bila je prilika da se najuspešniji, koji su ime najstarije škole na ovim prostorima proslavili na republičkim takmičenjima, budu pohvaljeni.

To su: Lena Stojanović, Anastasija Ilić, Mila Frunzarelović, Stefan Jović, Luna Stojanović, Milica Stanković, Marija Danesković, Mila Milovanović, Katarina Milošević, Marija Marinković, Lea Pacić, Sofija Žikić, Kalina Radosavljević, Tea Pacić, Ignjat Jovanović, Ilija Jovanović, Mateja Marjanović, Mina Strainović i Kristijan Vladejić.

Čestitke su danas upućene i zaposlenima koji su nagrađeni jubilarnim nagradama. Za deset godina rada nagrada je uručena Sabini Kiridžić, dok su je za 20 godina rada dobili: Nataša Đorđević Paović, Aleksandra Ninić i Dejan Dobrić.

Deceniju više, 30 goda rada imaju Lijljana Anđelović i Mirko Pejčić, 35. Ljubica Kojčinović, a punih 40 godina radnog staža ostvarila je Dušica Đurđić, profesor razredne nastave.

Rođendansko slavlje umetničkim programom zaokružili su učenici i nastavnici pozivajući prisutne da već dogodine zajedno na rođendanskoj torti ugase 200 svećica.