Naslovna Politika Održana Skupština “1 od 5 miliona” uz poruku – Može i drugačije!

Održana Skupština “1 od 5 miliona” uz poruku – Može i drugačije!

662
0

Pokret „1 od 5 miliona“ održao je u Beogradu sednicu Skupštine na kojoj je izabrano tročlano kopredsedništvo, a usvojene su i izmene Statuta i Proglas „Može i drugačije“.

Foto: Petar Milivojević

Martin Bežinarević, Sofija Nedeljković i Moma Kovačević kopredsednici su Pokreta “1 od 5 miliona”, izabrani minulog vikenda na sednici Skupštine.  Kopredsednik​ Martin Bežinarević​, poručio je da će “1 od 5 miliona” nastaviti da radi na “decentralizaciji politike”, jer to je ono što “najviše i plaši one koji 30 godina sisaju javne budžete preko grbače naroda”.

“Oni bi da se konci vuku iz Beograda, da ‘lideri’ izigravaju mesije, a ostatak Srbije da im bude šta? Stado? Neće moći. Kad kažem ‘decentralizovaćemo politiku’, mislim da će se cela Srbija pitati – i moj Majdanpek, i Klokočevac, i Kikinda, i Novi Pazar, i Valjevo, i Subotica… Tako se menja sistem”, poručio je Bežinarević.

Kopredsednica​ Sofija Nedeljković​ je kazala da je dosta više sa podelama u narodu koje se namerno potpaljuju kako bi se posvađanim narodom lakše manipulisalo.

“Možemo da se ne delimo na desničare i levičare, četnike i partizane, Cigane i Grobare, vernike i nevernike, vaksere i antivaksere, ove i one. Možemo da se zajedno borimo za Srbiju koja brine o svi svojim ljudima”, poručila je Nedeljković, a kopredsednik​ Moma Kovačević​ najavio je da Pokret priprema i rešenje za kontrolu trošenja javnih budžeta, koje će “svaka naredna vlast, ako je spremna da menja sistem i stavi tačku na kriminal prethodnih 30 godina, morati da primeni”.

Martin Bežinarević; Foto: Petar Milivojević

Na sednici Skupštine usvojen je Proglas “Može i drugačije”,​ u kojem se navodi da je “Srbija talac nekolicine onih koji se već 30 godina smenjuju u foteljama, a sistem ostaje kakvim su ga i napravili – korumpiran i pokvaren”.

Formiran je i “Zeleni front 1 od 5 miliona”, “front u stanju pune borbene gotovosti, spreman da se obračuna sa svakom pretnjom po životnu sredinu, a ne savetodavni organ koji će samo da “smatra, razmatra, i pokreće peticije”.

“Ovo nije samo politička borba, već borba za goli život, jer nas ne zagađuju samo politički, već nas truju bukvalno – truju nam vazduh, vodu, zemljište”, poručili su u Pokretu “1 od 5 miliona” na sednici skupštine na kojoj su izabrani i lokalni poverenici.

Mladen Brekić je poverenik za Vojvodinu, Nevena Pavlović za Centralnu Srbiju, Filip Martin za Novi Sad, Luka Đolić za Beograd, Jovana Krstić za Kruševac, a formiran je i Odbor za informacione tehnologije kojim će rukovoditi Nemanja Ristić.