Naslovna Politika Održana prva sednica Privremenog organa opštine Negotin

Održana prva sednica Privremenog organa opštine Negotin

253
0

Članovi Privremenog organa opštine Negotin i zvanično su stupili na dužnost i održali prvu sednicu na kojoj su usvojili niz rešenja o razrešenju opštinskih funkcionera.

Sednicom, na kojoj je za sekretara imenovan Dragoslav Ninić, predsedavao je Vladimir Veličković, koji je nedavno dao ostavku na mesto predsednika opštine kako bi omogućio da se lokalni izbori održe tri meseca pre redovnog termina i to najverovatnije u decembru.

Privremeni organ koji će do novih izbora voditi opštinu, pored Veličkovića, čine i naprednjaci Boban Stingić i Merlina Selenić, kao i socijalisti Milan Uruković i Miloš Gagić. Za sekretara Privremenog organa, na današnjoj sednici, imenovan je Dragoslav Ninić.

Počeli smo sa tehničkim stvarima, kako bi lokalna samouprava što pre krenula sa funkcionisanjem i kako građani ne bi osetili bilo kakvu krizu. Danas smo, kao što procedura nalaže, usvojili sva rešenja o razrešenju zakonodavnih i izvršnih vršioca vlasti. Sva rešenja prihvaćena su jednoglasno i sada slede ostale proceduralne radnje. Privremeni organ će raditi sve što je u njegovoj nadležnosti, biće formirane i odgovarajuće komisije, neophodne za funkcionisanje Privremenog organa, a bavićemo se i dalje i problemima građanstva i smatram da se, uvođenje privremenih mera u opštini Negotin, neće osetiti, rekao je Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa.