Naslovna Društvo Održana opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“

Održana opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“

404
0

Dušan Mišić, učenik OŠ „Branko Radičević“,  Anja Tričković iz OŠ „Vera Radosavljević“ i Stefan Hristov iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“ najbolji su recitatori opštine Negotin.

U kategoriji učenika mlađeg uzrasta pored Dušana Mišića, učenika OŠ “Branko Radičević” koji je osvojio prvo mesto nagrađeni su i Sara Škodrić iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova, koja je osvojila drugo, kao i Lea Rajić iz OŠ „Vera Radosavljević“, trećeplasirana.

Žiri u sastavu: mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, Predrag Grbić, glumac i Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Zaječara pohvalili su u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole Nikolinu Jevrić, učenicu OŠ „Vera Radosavljević“.

Anja Tričković, učenica OŠ “Vera Radosavljević” osvojila je prvo mesto u srednjoj kategoriji u kojoj se takmiče učenici od petog do osmog razreda, Marija Marinković, učenica OŠ „Vuk Кaradžić“ drugo, a Sofija Vidanović iz OŠ „Vera Radosavljević“ treće mesto.

U starijoj uzrasnoj kategoriji srednjoškolaca Stefan Hristov iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“ osvojio je prvo, a gimnazijalke: Milica Jevremović drugo, Milica Ćosić, treće i Mia Stanković četvrto mesto.

Svi oni će se 19. maja takmičiti i na okružnoj smotri čiji su domaćini Dom kulture „Stevan Mokranjac“ i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“, a koja će pod pokroviteljstvom opštine Negotin, takođe, biti održana onlajn.