Naslovna Društvo Održana okružna smotra recitatora: Najbolje su Lea, Jovana i Milica

Održana okružna smotra recitatora: Najbolje su Lea, Jovana i Milica

525
0

U organizaciji Doma kulture “Stevan Mokranjac” i Narodne biblioteke “Dositej Novaković” održana u Negotinu održana je u onlajn formatu i okružna smotra recitatora.

Milica Ćosić, Lea Rajić i Jovana Lekić

Negotinke Lea Rajić, učenica trećeg razreda OŠ „Vera Radosavljević“, Jovana Lekić, učenica osmog razreda OŠ „Vuk Кaradžić“ i Milica Ćosić, učenica Negotinske gimnazije pobednice su okružne smotre recitatora “Pesniče naroda mog”.

One će predstavljati opštinu Negotin i Borski okrug na 53. Smotrk recitatora Srbije „Pesniče naroda mog“13. i 14. maja u Valjevu.

U mlađem uzrastu žiri u sastavu: mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, Predrag Grbić, glumac i Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Zaječara, odlučili su da drugu nagradu dodele Trifunu Đorđeviću iz OŠ „Branko Radičević“ a treću Nikolini Jevrić iz OŠ „Vera Radosavljević“.

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda drugo mesto osvojila je Lenka Vuković iz OŠ „Branko Radičević“, a treće Mina Radivojević  iz OŠ „ Vera Radosavljević“, a u kategoriji sredjoškolaca druga je Ema Orelj, a treća Elena Stingić, učenice Negotinske gimnazije.