Naslovna Kultura Održana Likovna radionica “Dan Dunava”: Novo druženje 15. jula u “Angelininom konaku”

Održana Likovna radionica “Dan Dunava”: Novo druženje 15. jula u “Angelininom konaku”

341
0

Pedesetak predškolaca i učenika negotinskih osnovnih i srednjih škola, uzrasta do 18 godina, učestvovalo je na Likovnoj radionici koju Turistička organizacija opštine Negotin tradicionalno posvećuje Dunavu.

Učesnici likovne radionice; Foto: Turistička organizacija opštine Negotin

I ove godine tema radionice u Muzičkom paviljonu negotinskog gradskog parka bila je posvećena Dunavu.

Učesnici ove radionice koju vodi magistar slikarstva Dragana Jaćimović, njih pedesetak, tehnikom akvarela oslikavali su svoje vizije i ideje, a stručni žiri je na kraju programa imao teži zadatak da izabere najbolje.

Uz animatore, igru pecanja ribica uz pomoć magneta, ali i osveženja da se u vrelom danu utoli žeđ, kreativna radionica iznedrila je brojne zanimljive radove, ali je žiri odlučio da je najbolji izradila Amelia Nedeljković iz Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Drugo mesto pripalo je Jani Stojanović iz iste škole, treće Dejani Strinulović iz Osnovne škole “Branko Radičević”, a četvrto Veljku Vasiljeviću iz OŠ “12. septembar“.

Autorima najuspešnijih radova organizator, Turistička organizacija opštine Negotin uručio je prigodne nagrade.

Već 15. jula, takođe u organizaciji TOON-a, biće održana još jedna kreativna radionica, i ovoga puta inspirisana Dunavom, ali u prelepom ambijentu  „Angelininog konaka“ Verice Žikić na Kusjaku. Novo druženje i izrada suvenira od prirodnih materijala zakazano je za 18 časova.