Naslovna Društvo Održana licitacija za tezge na negotinskoj Zelenoj pijaci

Održana licitacija za tezge na negotinskoj Zelenoj pijaci

1278
0

I pored negodovanja pojedinih pijačara, Javno komunalno preduzeće „Badnjevo“ održalo je danas redovnu godišnju licitaciju za zakup tezgi na Zelenoj pijaci.

Grupa pijačara zatražila je danas od nadležnih u komunalnom preduzeću „Badnjevo“ da se odloži javna licitacija za godišnji zakup tezgi na Zelenoj pijaci ubog uvođenja vanrednog stanja i zabrane kretanja starijima od 65 godina.

Nadležni su, ipak, održali licitaciju za zakup tezgi i zemljišta, kojoj su se odazvali zakupci iz opštine Negotin, budući da je prva licitacija namenjena isključivo proizvođačima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava iz naše opštine.

„Nije mi jasno zašto je licitacija morala da se održi ako će pijaca uskoro biti zatvorena“, bio je jedan od komentara zakupaca.

U JKP „Badnjevo“ kažu da je licitacija zakazana pre mesec dana, da su za njeno održavanje i eventualne prepreke tražili i mišljenje nadležnih iz Štaba za vanredne situacije, te da njenim održavanjem nisu prekršili zabranu javnih okupljanja jer se ona odnosi na zatvoreni prostor, a licitacija je održana na otvorenom.

Inače, danas su se licitirale pijačne tezge za prodaju poljoprivrednih proizvoda, cveća i zanatske robe po početnoj ceni od 10.500 dinara bez uračunatog PDV, zatim prostor za prodaju sadnica iz kaveza za četiri dužna metra po početnoj ceni od 13.125 dinara, koliko je, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, iznosila i pijačna tezga sa kavezima za prodaju lubenica i kupusa.

Početna cena za pijačne tezge za prodaju mlečnih i proizvoda od brašna iznosila je 15.750 dinara (bez PDV).

Zakup tezgi predviđen je za period od 1. aprila do 31. marta naredne godine. Druga licitacija za zakup pijačnih tezgi na negotinskoj Zelenoj pijaci trebalo bi da bude održana 25. marta.