Naslovna Društvo Održana konstitutivna sednica SO Negotin

Održana konstitutivna sednica SO Negotin

755
0

Vladimir Veličković, poverenik negotinskih naprednjaka izabran je na konstitutivnoj sednici za predsednika opštine Negotin, a mr Milan Uruković, lider ovdašnjih socijalista za predsednika Skupštine opštine. Sednici su prisustvovala 44 odbornika.

Izbor Vladimira Veličkovića, diplomiranog pedagoga fizičke kulture podržala su svojim glasovima 34 odbornika, dok je za njegovog zamenika izabrana Merlina Selenić (SNS), diplomirani ekonomista, za koju je glasalo 35 od 44 odbornika, koliko je prisustvovalo konstitutivnoj sednici.

Veličković je, inače, od prošlog februara do oktobra kada je dao ostavku kako bi omogućio održavanje prevremenih izbora, bio na čelu opštine Negotin, a poslednja dva meseca je predsednik Privremenog organa.

Selenićeva, takođe član Privremenog organa, je u prethodnom mandatu obavljala funkciju pomoćnice predsednika opštine za razvoj mesnih zajednica, socijalna pitanja i nacionalne manjine.

“Prevremeni izbori su nam omogućili da startna pozicija bude bolja. Realizacija rekonstrukcije pet ulica u vrednosti od 130 miliona je u toku. Uz pomoć Ministarstva privrede Republike Srbije, koje nam pomaže u sanaciji Daničićeve, ove godine još sedam ulica dobiće kompletno novi izgled. S lepšim vremenom počeće i sanacija objekta na gradskom bazenu i što je najvažnije ove godine radiće se na rekonstrukciji deonice puta od Negotina ka Zaječaru. Ovi projekti od izuzetne važnosti, koji će našu opštinu učiniti pristupačnijom i uticati na poboljšanje kvaliteta života građana, naši su prioriteti”, rekao je između ostalog, Vladimir Veličković u svom prvom obraćanju odbornicima.


Izboru predsednika opštine i njegovog zamenika, koji je manje-više i bio očekivan, prethodio je izbor prvih ljudi lokalne samouprave.

Tako je za predsednika Skupštine opštine Negotin, sa 35 glasova za, izabran Milan Uruković, magistar zaštite na radu, dok je sa dva glasa manje za njegovog zamenika izabran diplomirani hemičar Bogdan Gugić, zamenik direktora sektora za rude, hemiju i metale “Jugoinspekta” i dugogodišnji sportski radnik.

U prethodnom periodu Gugić je bio šef odborničke grupe SNS, a Uruković, odborničke grupe SPS.

“Moje prethodno iskustvo na mestu predsednika SO Negotin, koju sam obavljao od 26.04.2010. do 21.09.2012. kada sam, preuzeo funkciju predsednika opštine, kao i dugogodišnje učešće u političkom životu Negotina daju mi za pravo da verujem da, ukoliko se svi zajedno, uvažavajući jedni druge i političke razlike, budemo trudili da u opštini Negotin stvorimo još bolje mesto za život i rad naših građana, uspeh neće izostati. Ja ću lično ka tom cilju usmeriti svu svoju energiju i iskustvo, i uz vašu pomoć, siguran sam da rezultati neće izostati”, istakao je Milan Uruković.

Odbornici vladajuće koalicije su sa 33 do 35 glasova podržali i predlog za izbor devetočlanog Opštinskog veća u koje je, takođe, izabrano pet ranijih većnika: Dalibor Mašić, Dragiša Radulović, Tatjana Panić, Dalibor Ranđelović i Zoran Puslojić, kao i četvorica novih: Dragan Radosavljević, Slobodan Dinulović, Radiša Mladenović i Miloš Gagić.

Odbornici sa liste “Demokratska stranka- primarijus doktor Miomir Petković” praktično i da nisu glasali za nova-stara kadrovska rešenja, već su u kutije ubacivali nepopunjene glasačke listiće.

Devetoro odbornika ove političke opcije podržalo je jedino izbor Dragoslava Ninića za sekretara Skupštine opštine Negotin, pa je tako Ninić imao i najviše glasova – ukupno 44.