Naslovna Društvo Održana još jedna akcija preventivnih pregleda u Negotinu

Održana još jedna akcija preventivnih pregleda u Negotinu

180
0

Novom pozivu da učestvuju u preventivnim pregledima u Zdravstvenom centru u Negotinu odazvalo se  196 Negotinaca, od kojih njih šestoro nije imalo zdravstveno osiguranje.

Kod 137 pacijenata urađen je ultrazvuk stomaka, ističu u Zdravstvenom centru Negotin. Kod 30 su otkriveni novi kamenčiću (kalkulusi) u bubrezima, manjih ili većih dimenzija, a kod 20 manji ili veći kamenčići u žučnoj kesi. Kod dva pacijenta je postavljana sumnja na tumor jednog bubrega, a kod jedne pacijentkinje na tumor jajnika.

Analizu hormona štitaste žlezde urađena je kod 166 pacijenata, od kojih je kod njih šest dijagnostikovana smanjena funkcija štitaste žlezde (hipotireoza), a kod tri pojačana (hipertireoza).

Pregledima oftalmologa odazvalo se 86 pacijenata. Kod njih troje je dijagnostikovan povišen očni pritisak, a kod dvoje katarakta.

Iako za ove preventivne preglede nije bio predviđen internistički pregled na zahtev pacijenata urađen je pregled kod 21 pacijenta, od koji su neki upućeni na dalju dijagnostiku i zakazan im je kontrolni pregled.