Naslovna Društvo Održana ekološka akcija „Moj grad – čist i lep“

Održana ekološka akcija „Moj grad – čist i lep“

290
0

U saradnji sa osnovnim i srednjim školama, Služba za zaštitu životne sredine Opštinske uprave opštine Negotin, organizovala je eko akciju “Očistimo Negotin”.

Pod sloganom „Moj grad čist i lep“ ovogodišnja ekološka akcija organizovana je  u svim osnovnim i srednjim školama u Negotinu, a početkom ove neelje i u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ i Osnovnoj školi „12.spetembar“.

„Učenici negotinskih osnovnih i srednjih škola uključeni su u akciju koju Opština Negotin sprovodi u okviru obeležavanja Svetskog dana životne sredine. Ona počinje u centralnom gradskom parku i izvodi se u školskim dvorištima, okruženjima škola, prostupnim ulicama koje nisu frekventne, jer vodimo računa o bezbednosti dece koja učestvuju“, istakao je Dragan Radosavljević, član Opštinskog veća.

Za sve učesnike ove akcije, a učestvovali su đaci i zaposleni u školama, Služba za zaštitu životne sredine obezbedila je gumene rukavice i vreće za sakupljanje otpada.

“Cilj ove akcije je da mlađa populacija podstakne javnost da promene svoj odnos prema prirodi i životnoj sredini i da se oni uključe u očuvanje i zaštitu zdrave životne sredine. Planiramo da naredne godine ovu akciju proširimo i na javna preduzeća i ustanove, kao i na privatne preduzetnike”, kaže Slobodan Dijanović, šef Službe za zaštitu životne sredine.