Naslovna Društvo Održana ekološka akcija „Moj grad – čist i lep“

Održana ekološka akcija „Moj grad – čist i lep“

282
0

U saradnji sa osnovnim i srednjim školama, Služba za zaštitu životne sredine Opštinske uprave opštine Negotin, organizovala je eko akciju “Očistimo Negotin”.

Pod sloganom „Moj grad čist i lep“ ovogodišnja ekološka akcija organizovana je  u svim osnovnim i srednjim školama u Negotinu, a početkom ove neelje i u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ i Osnovnoj školi „12.spetembar“.

„Učenici negotinskih osnovnih i srednjih škola uključeni su u akciju koju Opština Negotin sprovodi u okviru obeležavanja Svetskog dana životne sredine. Ona počinje u centralnom gradskom parku i izvodi se u školskim dvorištima, okruženjima škola, prostupnim ulicama koje nisu frekventne, jer vodimo računa o bezbednosti dece koja učestvuju“, istakao je Dragan Radosavljević, član Opštinskog veća.

Za sve učesnike ove akcije, a učestvovali su đaci i zaposleni u školama, Služba za zaštitu životne sredine obezbedila je gumene rukavice i vreće za sakupljanje otpada.

“Cilj ove akcije je da mlađa populacija podstakne javnost da promene svoj odnos prema prirodi i životnoj sredini i da se oni uključe u očuvanje i zaštitu zdrave životne sredine. Planiramo da naredne godine ovu akciju proširimo i na javna preduzeća i ustanove, kao i na privatne preduzetnike”, kaže Slobodan Dijanović, šef Službe za zaštitu životne sredine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.