Naslovna Društvo Održana četvrta sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana četvrta sednica Opštinskog veća opštine Negotin

516
0

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, četvrtoj po redu, Većnici su, između ostalih, razmatrali i izveštaj o realizaciji projekata prošlogodišnjeg konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti javnog interesa.

Opština Negotin je, inače, prošle godine sa 5,7 miliona dinara podržala pet projekata, od kojih sa tri miliona dinara projekat “Negotin u reči i slici” Moto Boem Trans DOO TV Trans Negotin, sa 1,4 miliona projekat DOO Istok company- Televizija Salaš za projekat “Negotin u fokusu”, a sa 520.000 dinara projekat “Ekološka kultura” DOO za radio i televiziju RTV Kladovo.

Podržani su i projekti “Za lepši i bolji Negotin – lokalni mediji u funkciji promovisanja lokalnih vrednosti, kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija na putu stvaranja pozitivne slike za investitore” DOO East side sa 450.000 dinara i projekat  “Negotin opština poželjna za život i investiranje” Agencije Kristi sa 330.000.

Većnici su na današnjoj sednici doneli zaključak o usvajanju ovog izveštaja “s obzirom da su svi odobreni projekti u potpunosti realizovani i sve projektne aktivnosti sprovedene”.

Na četvrtoj sednici Opštinskog veća prihvaćen je i Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Turističke organizacije, koji će se naći pred odbornicima već na narednoj sednici.

Većnici su utvrdili i predloge rešenja o izmenama rešenja o imenovanjima više školskih odbora, a razmatrali su i više bitnih odluka iz domena svog rada.