Naslovna Politika Održana 33. sednica Skupštine opštine Negotin

Održana 33. sednica Skupštine opštine Negotin

761
0

Danas je u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ održana redovna 33. sednica lokalnog parlamenta.

Roditelji ili drugi zakonski zastupnici dece koja nisu koristila usluge vrtića od uvođenja vanredne situacije 10. novembra, koji nisu dostavili neophodnu dokumentaciju kao što je potvrda poslovdavca da su roditelji radno angažovani i potvrdu pedijatra da je dete zdravo i uredno vakcinisano, ukoliko je dete odsustvovalo zbog bolesti ili za bilo koje odsustvo duže od sedam dana, odlukom odbornika Skupštine opštine Negotin plaćaće polovinu cene, koju i inače roditelji plaćaju za vrtić, odnosno 3.000 dinara.

Dalibor Ranđelović, direktor JKP „Badnjevo“

Odbornici, a sednici skupštine prisustvovao je 31 od 45 odbornika koliko ih broji lokalni parlament, doneli su i rešenje o korišćenju i raspoređivanju sredstava subvencija za 2021.  na osnovu programa JKP „Badnjevo“, kao i prvu izmenu programa poslovanja sa finansijskim planom ovog preduzeća. Obe tačke dnevnog reda današnjeg skupštinskog zasedanja odnose se na subvencije u visini od četiri miliona koliko je  lokalna samouprava opredelila za ove namene.

Kako je odbornicima obrazložio Dalibor Ranđelović, direktor JKP „Badnjevo“ planirano je da se 1,6 miliona utroši za nabavku kontejnera od 1,1 kubik za prikupljanje komunalnog otpada, 200.000 dinara za nabavku plastičnih kanti za smeće, a 2,2 miliona dinara za kupovinu  polovnog kamiona-kipera.

Mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin

Odbornici su usvojili i odluku o drugoj izmeni ugovora o poveravanju komunalne delatnosti linijskog prigradskog prevoza putnika, a dali su i saglasnost na konačni nacrt aneksa broj 2 tog ugovora.

Osnovni razlog za izmenu ugovora je okolnost da su prevoznici, a na teritoriji opštine Negotin tu uslugu pružaju: Preduzeće „Nikolić prevoz“ DOO Samarinovac i Moto Boem Trans DOO Negotin, bez svoje krivice bili onemogućeni da sprovedu ugovorne obaveze to u periodu vanrednog stanja, od 15. marta do 6. maja, kao i od 10. novembra, od proglašenja vanredne situacije, koja još uvek traje.

Doneto je i rešenje kojim Osnovna škola „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova vratila opštini Negotin pravo nakorišćenje nepokretnosti nad objektima stare radujevačke škole, koji godinama nisu u funkciji i nisu bezbedni, kao i nad pripadajućim građevinskim zemljištem. Ovim rešenjem regulisano je i rušenje objekata na dvema katastarskim parcelama. Taj prostor će, ističu nadležni, biti uređen u skladu sa aktuelnim detaljnim urbanističkim planovima.

Na 33. sednici lokalnog parlamenta doneta je i odluka o izmeni odluke o stvarima u opštinskoj svojini, odluka o izmeni odluke o utvrđivanju zakupnine i naknade za korišćenje poslovnog prostora u svojini opštine Negotin, a koja se uređuje po zonama i delatnostima, kao i prema lokaciji poslovnog prostora.

Većinom glasova usvojeno je i rešenje o imenovanju Opštinskog saveta roditelja za školsku 2020/2021.

odbornik Topliuca Đorđević

Odbornik Toplica Đorđević iz odborničke grupe Demokratske stranke zatražio je od nadležnih da objasne zašto još uvek nije dobio odgovor na odbornička pitanja postavljena na prošloj sednici.

„Pošto vidim da prosleđujete pitanja Zdravstvenom centru zanima me koliko je od početka pandemije virusa korona primljeno lekara i medicinskih tehničara u radni odnos. Da li su primljeni na neodređeno ili su, kako čujemo, zaposleni na određeno vreme“, rekao je Đorđević.

Goran Prnić, novi odbornik SO Negotin

Inače, na današnjoj sednici potvrđen je mandan Goranu Prniću iz Mihajlovca, sa liste „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka – Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“, koji je položio i svečanu zakletvu.