Naslovna Politika Održana 11. Izborna konferencija Opštinskog odbora SPS-a u Negotinu

Održana 11. Izborna konferencija Opštinskog odbora SPS-a u Negotinu

477
0

U velikoj sali Socijalističke partije Srbije u Negotinu danas je održana 11. Izborna konferencija Opštinskog odbora ove stranke.

Izbornoj konferenciji Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Negotinu prisustvovalo je 120 delegata ove političke grupacije, predstavnika svih njenih mesnih odbora, kao i Radovan Arežina, narodni poslanik SPS-a iz Kladova.

Za predsednika Opštinskog odbora SPS Negotin jednoglasno je izabran mr Milan Uruković, čime mu je još jednom ukazano poverenje da i u narednom četvorogodišnjem mandatu vodi Opštinski odbor.

“Protekli osmogodišnji period delovanja socijalista opštine Negotin karakterišu izuzetno složeni uslovi političkog delovanja koji su na iskušenje stavili članstvo i organizaciju u celini. Preživeli smo različite vidove pritisaka u prošlosti i to nam je pomoglo da preživimo i ovaj period političkog delovanja. Našu aktivnost, inicijative i predloge smo proveravali i 2014, 2016, 2017, 2020. i 2022. na različitim nivoima izbora i na svim tim proverama poverenja biračkog tela smo dobili značajnu podršku građana i značajan stimulans za naporan rad na poboljšanju kvaliteta života i rada u našoj opštini kao i otkrivanja novih potencijalnih razvojnih projekata”, rekao je mr Milan Uruković.

Jednoglasno je izabrano i 66 članova novog Opštinskog odbora, dok će 67.  iz pijeteta prema nedavno preminulom dr Dušanu Furnjigiću, specijalisti ortopedske hirurgije i traumatologije, odborniku u Skupštini opštine Negotin i potpredsedniku OO SPS Negotin biti izabran u narednom periodu.

“Opštinski odbor ima 67 članova, ali on u zavisnosti od potreba i angažovanja naših članova može i da se proširi. Gledali smo da prilikom izbora novih članova Opštinskog odbora šansu damo i proverenim i iskusnim kadrovima, ali i mladima”, rekao je Uruković.

U nastavku Izborne konferencije izabrano je 14 delegata koji će prisustvovati 11. Kongresu Socijalističke partije Srbije 17. decembra.

U susret kongresu negotinski socijalisti predložili su jednoglasno Ivicu Dačića za kandidata za predsednika Socijalističke partije Srbije, a za potpredsednike su predložili: Radovana Arežinu, Branka Ružića, Aleksandra Antića, Snežanu Paunović, Đorđa Čabarkapu, Novicu Tončeva, Đorđa Milićevića, Dubravku Kralj, Dijanu Radović i prof. dr Slavicu Đukić Dejanović.

Vladan Zagrađanin predložen je za kandidata za predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a, a Nikola Šainović, Marjan Jovanović i Branislav Mitrović za članove Predsedništva.

Kandidati za članove Glavnog odbora SPS-a ispred Opštinske organizacije Negotin su Sanja Đorđević i Milan Uruković. Predsednik negotinskih socijalista je predložen i za kandidata Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a.