Naslovna Sport Održan žreb za finale pionirskog prvenstva Srbije za košarkašice

Održan žreb za finale pionirskog prvenstva Srbije za košarkašice

235
0

U Kući košarke u Beogradu izvučeni su parovi finalnog turnira prvenstva Srbije u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije koje će od 13. do 15.maja biti održano u Vrbasu. Među osam najboljih ekipa i negotinski “Hajduk Veljko”.

Voljom žreba, parovi četvrtfinala su beogradski timovi: “Partizan”, Ras”, “Crvena zvezda”, Sevojno, Vrbas, “Hajduk Veljko” iz Negotina, “Srem” iz Sremske Mitrovice i “Radnički” iz Kragujevca.

“Samim osvajanjem titule šampiona Kvalitetne lige Istok i Jug mi smo ostvarili, pa i prebacili sve svoje ciljeve u ovoj sezoni. Kada uz to dodamo plasman kadetske ekipe u Jedinstvenu ligu Srbije i odličan nastup seniorki u Prvoj srpskoj ligi možemo biti ponosni na ovu, slobodno mogu reci najuspešniju žensku košarkašku sezonu za naš klub”, kaže Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”.

U negotinskom timu očekuju da na ovom finalnom turniru dostojno reprezentuju i klub i opštinu Negotin.

“Biće izuzetno teško, prva utakmica i odmah protiv domaćina prvenstva, šampiona Vojvodine, ekipe Vrbasa. Imajući sve u vidu oni su favoriti, ali ja verujem u svoje devojke, dobro znam da će stajati jedna uz drugu i da će ostaviti srce na terenu. Pokušaćemo da se ne opterećujemo rezultatom i taktikom, idemo hrabro da igramo i uživamo u košarci, a ako se ukaže prilika za dobar rezultat sigurno ćemo je iskoristiti. Držaćemo se recepta sa prošlog pionirskog prvenstva Srbije na kojem je naš klub učestvovao 2018. i tada poveo i nekoliko mlađih igračica koje su sada u ovom sastavu, tako da će priliku za sazrevanje i ovog puta dobiti neke mlađe košarkašice što je još jedan od pokazatelja da se već sada misli na budućnost”, dodaje Mandić.

Titulu šampiona Srbije  na ovogodišnjem finalnom turniru koje će od 13. do 15.maja biti priređeno u Vrbasu brani ekipa “Crvene zvezde”.