Naslovna Sport Održan turnir Lige mini odbojke u Negotinu

Održan turnir Lige mini odbojke u Negotinu

350
0

U sali Osnovne škole “Branko Radičević” u Negotinu održan je peti ovogodišnji turnir Lige mini odbojke “Mosić”.

Negotinski Odbojkaški klub “Hajduk Veljko” bio je domaćin petog turnira Lige mini odbojke koji je okupio oko 160 devojčica do deset godina starosti iz osam gradova i opština istočne Srbije. Prethodni turniri su održani u Zaječaru, Boru, Knjaževcu i Majdanpeku, a završni je u Sokobanji.

Liga mini odbojke “Mosić” jedinstvena je u Srbiji. Pokrenuta je pre dve sezone. Prošle godine takmičile su se četiri ekipe, ove osam, a za narednu sezonu je već prijavljeno devet takmičarskih timova.

“Ovo je jedan ozbiljan projekat. Puno smo radili na tome svi mi zajedno, klubovi su ispratili moju ideju i sve protiče kako treba. Ovo je peti turnir i, nadamo se, u znaku ostala četiri: zabava, zabava i odbojka”, kaže Saša Mitić, predsednik Međuokružnog odbojkaškog saveza Zaječar.

Na ovogodišnjem “Mosiću”,  pored Odbojkaškog kluba “Hajduk Veljko” iz Negotina nadmeću se i selekcije odbojkašica rođenih 2010. godine i mlađih iz zaječarskih timova “Timok” i Zaječar, borskih “Viner” i “Volejbor – Tim”, OK “Ozren” iz Sokobanje kao i ekipe iz Knjaževca i Majdanpeka.

“Nadamo se da će sva deca koja učestvuju na ovogodišnjem “Mosiću” učestvovati i na narednom što klubovima može da  obezbedi budućnost i da dugoročno planiraju šta žele da naprave od svojih selekcija”, ističe Mitić.

Mlade nade negotinske odbojke, OK “Hajduk Veljko”, selekcija 2010. i mlađe

“Mosić” se, za razliku od takozvane velike odbojke razlikuje po tome što se svaka utakmica igra u dva dobijena seta do 21, što je dozvoljen donji servis i četiri zamene igrača, ali i po jedan tajm aut. Treći odlučujući set se igra samo pri nerešenom rezultatu i do 15.

Negotin se, ističe predsednik Međuokružnog odbojkaškog saveza Zaječar, pokazao kao dobar domaćin ugostivši oko 160 devojčica iz cele istočne Srbije.

“Kada sam pre dve godine postao predsednik Saveza meni su govorili: “Videćeš, “Hajduk Veljko” iz Negotina ne želi nigde da učestvuje, ne žele da se bore za decu”. Ja dve godine doživljavam samo suprotne stvari iz ovog grada. Ljudi prate svaku našu akciju, momci učestvuju u svakoj našoj akciji, obezbeđuju sve za dečicu, za seniorske selekcije i “Hajduk Veljko” učestvuje na svim našim takmičenjima sa mnogo muških i ženskih selekcija i to rade i više nego uspešno”, kaže Saša Mitić.

U ovoj Ligi mini odbojke, dodaju organizatori, svi su pobednici jer pokazuju da popularnost odbojke raste među decom, što je i cilj turnira. Namera je organizatora da “Mosić”, koji je trenutno revijalan, postane i zvanično takmičenje Međuokružnog odbojkaškog saveza Zaječar.