Naslovna Politika Održan sedmi protest Negotinaca #1od5miliona

Održan sedmi protest Negotinaca #1od5miliona

705
0

Oko stotinak Negotinaca učestvovalo je večeras u sedmoj protestnoj šetnji protiv aktuelne vlasti, a naredni protest najavljen je za četvrtak, 4. april.

fotografija: Predrag Buca Trokicić

Sa večerašnje protestne šetnje upućena je podrška radnicima Pošte u Glavnom preradnom centru u Zemunu i njihovim nastojanjima  da štrajkom koji se širi Srbijom poboljšaju svoj materijalni položaj.

“Štrajk se širi na celu Srbiju, a Vučić i RTS i ostale televizije sa nacionalnom frekvencijom ćute o tome. Pozdravljamo i radnike negotinskog Javnog komunalnog preduzeća i podržavamo njihove zahteve da im se vrati regres, topli obrok i plate na republički nivo”, rekao je Vladimir Živković, organizator protesta.

On je ponovio zahteve da se cena grejanja u Negotinu vrati na nivo od prošle godine, ali i da se svi pružni pravci od Prahova do Niša obezbede rampama.

“Ponavljamo zahteve da se iz Negotina ne izmeštaju Više javno tužilaštvo, Viši sud i Republička uprava javnih prihoda”, istakao je Živković.

Večerašnji skup počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u NATO bombardovanju 1999. kao i junacima koji su branili zemlju.

Mirno i bez ikakvih incidenata okupljeni su, uz zvuke pištaljki, krenuli u protestnu šetnju centralnom pešačkom zonom, a skup, na kojem nije bilo stranačkih obeležja, završili su ispred Spomenika Đorđu Stanojeviću.

Naredni, osmi po redu protest “Jedan od pet miliona” najavljen je za četvrtak, 4. april u 19 časova.