Naslovna Kultura Održan prvi “ARMfest”

Održan prvi “ARMfest”

229
0

Na platou Centra za kulturu u Kotlujevcu održan je prvi „ARMfest“, veče autorske rok muzike na kojem su nastupili bendovi iz Zaječara, Negotina i Niša.

SickTer, Negotin

Zaječarski “ARMfest“ u svom prvom izdanju predstavio je nekoliko zanimljivih autorskih sastava od zaječarskih bendova „Volvox“ , „Narator“, „Fonodrom“, „Džezibel“,  preko negotinskog rok benda „SickTer“ do niške grupe „Ehrmantraut“, koji  su svojim autentičnim autorskim numerama oduševili brojnu mladu publiku, ali i one starije, naviknute na dobru svirku.

“Za prvi put je bilo odlično. Odlična ekipa u organizaciji, naši prijatelji. Potrudili su se da sve to izgleda kao da im je već ko zna koji put i da se i mi zajedno sa publikom super provedemo, tako da je ceo dan na festivalu stvarno bila odlična atmosfera”, kaže Filip Paraskević iz negotinskog “SickTera”.

“ARMfest” je, uostalom , i zamišljen kao festival koji će mladima ponuditi bogatu muzičku ponudu, ali i zbog svog doprinosa očuvanju tradicije rok muzike u gradu Gitarijade i celoj Timočkoj Krajini.

Organizatori, Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Udruženje „Nebula“, očekuju da “ARMfest “ i u godinama koje slede postane nezaobilazan deo muzičke scene ovog regiona, spajajući generacije ljubitelja rok muzike i čineći da rokenrol nastavi da živi i traje.