Naslovna Politika Lokalni izbori 2017. Održan predizborni skup koalicije SNS-SPS u Negotinu – bez Vučića

Održan predizborni skup koalicije SNS-SPS u Negotinu – bez Vučića

429
0

U negotinskoj hali sportova održan je predizborni miting koalicije okupljene oko naprednjaka i socijalista. Iako najavljivan, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider naprednjaka nije prisustvovao ovom skupu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek naprednjaka, saopštila je Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Srbije, u Negotin nije mogao da dođe, iako je ranije tog dana svečano otvorio novi Klinički centar u Nišu, zbog – obaveza.

Naime, kako je Gojkovićeva obrazložila predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Srbije morao je da se priprema za važnu državnu posetu Rusiji.

„Čuli smo se dok sam putovala u Negotin i rekao mi je: Molim te, pozdravi sve ljude. Pozdravi sve građane Negotina, izvini im se u moje ime. Moram da se pripremam za razgovor sa Vladimirom Vladimirovičem Putinom jer odlazim u Rusku federaciju da jačam saradnju sa našim prijateljima jer to je dobro za Srbiju, i to je dobro za Negotin“, istakla je Maja Gojković.

Veliki predizborni miting naprednjaka i socijalista i njihovih koalicionih partnera okupio je brojne stranačke aktiviste i građane ne samo iz Negotina, već i iz susednih opština, iz Kladova, Bora, Majdanpeka.

Miting pod sloganom „Dođite da razgovaramo o budućnosti vašeg mesta“ okupio je brojne državne i stranačke zvaničnike, predsednike opštinskih i okružnih odbora, predsednike opština i u okruženju, gradonačelnike okolnih gradova…

U Negotin su došli i: Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije, Zoran Đorđević, ministar za rad i socijalnu politiku, Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, Zoran Antić, ministar energetike, Marko Đurić, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine i mnogi drugi.

„Mi imamo šta da ponudimo. Možda do sada nismo znali kako, ali shvatili smo koliko je bitno čuti mlade, čuti svakog sugrađanina i zajedno doneti odluke koje će nam omogućiti ostvarivanje boljeg života za sve nas i za one koji reše da se vrate i nastave svoj život ovde. Moramo da ulažemo u našu omladinu, da bi je zadržali ovde“, istakao je Vladimir Veličković, kandidat za predsednika opštine koalicije SNS-SPS.

Okupljene u hali sportova pozdravili su i Marko Đurić, potpredsednik Srpske napredne stranke, kao i  Nikola Selaković, bivši ministar pravde, koji je istakao da je od pre godinu dana ženidbom postao Negotinac i da voli da dolazi u ovaj grad i da pomaže, ali da o tome ne voli da obaveštava javnost.

Dragan Marković Palma, bivši gradonačenik Jagodine najavio je da će nakon izbora doći u Negotin sa Majom Gojković da „pomogne novom predsedniku da napravi najbolji budžet koji je ikada viđen u Negotinu“.

„Lokalna samouprava i jedna opština ima nekoliko ciljeva, a ono što je najvažnije – da se brine o svakom čoveku“, poručio je lider Jedinsvene Srbije.

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije poručio je Negotincima da je ova lista već – pobedila.

„Stranaka ima mnogo, a Srbija je samo jedna i zato smo mi na jednoj listi i Vučić, i ja, i Palma i svi drugi. Zato, budite sigurni, pobedu smo već izvojevali, zato što smo zajedno“, rekao je Dačić na kraju mitinga.