Naslovna Politika Održan osmi protest #1od5miliona u Negotinu

Održan osmi protest #1od5miliona u Negotinu

812
0

Stotinak Negotinaca okupilo se večeras u centru grada kod Spomenika Đorđu Stanojeviću.

Fotografija: Predrag Buca Trokicić

Večerašnji protest obeležili su odjeci i reagovanja na današnja dešavanja ispred Skupštine Grada Beograda koje je vlast okarakterisala kao “siledžijski napad na žene koje su branile svoje radno mesto”.

“I ja sam žena, i ja sam majka, i ja sam nečija ćerka, ali zar ne mislite, na našu smelost, na našu hrabrost, na neke stvari koje možemo bolje da procenimo od muškaraca, da to, ipak, nije malo jači čin za nas. Vi izlazite da se borite sa mafijašima, sa huliganima, sa fašistima pre svega i sa ljotićevcima. To su sve paušalne optužbe. Ja ne znam zašto do sada institucije koje su za to zadužene nisu reagovale i takve fašiste, ljotićevce, huligane procesuirale i stavile tamo gde im je i mesto“, upitala je Ljiljana Rajić i dodala da je vlast „unapred osudila svakog ko drugačije misli“.

„Na strani sam žena, protiv sam zlostavljanja, ali pitam gde su ti naši mačo muškarci, ti Balkanci koji su smeli, koji su zaštitnici, kako su dozvolili da nejake žene, majke, ćerke, supruge, budu ispred njih, a od njih ni traga ni glasa. Gde je tu džentlmenstvo, gde je taj gradonačelnik da izađe i da im kaže: Izvolite, šta želite? Ostavite žene na miru“, rekla je Rajićeva i dodala:

„Ja sam da branim svoju porodicu, svoje dete, ja sam da branim svoje prijatelje, ali ja ne mogu protiv fašista i zato ja vas večeras pitam: Ko je zloupotrebio žene?“

Okupljeni su se, potom, mirno, uz zvuke pištaljki uputili u šetnju centralnom pešačkom zonom do fontane i zatim do spomenika Hajduk Veljku, a šetnju završili ispred spomenika Đorđu Stanojeviću.

Naredni protest zakazan je za četvrtak, 11. april.