Naslovna Društvo Održan novogodišnji prijem u Borskom upravnom okrugu: I istočna Srbija u inicijativi...

Održan novogodišnji prijem u Borskom upravnom okrugu: I istočna Srbija u inicijativi za objedinjavanje Karpatskog regiona

495
0

Novogodišnji prijem načelnika Borskog upravnog okruga mr Vladimira Stankovića okupio je danas brojne zvanice iz javnog i društvenog života Bora, Negotina, Kladova i Majdanpeka.

Prijemu čiji je domaćin mr Vladimir Stanković prisustvovali su, između ostalih, Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Vladimir Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga, kao i predstavnici opština Kladovo i Majdanpek.

„Ova  godina je za Borski upravni okrug bila izuzetno uspešna zahvaljujući, pre svega, zajedništvu koje naš okrug čini jakim i među boljim u Srbiji, na šta sam veoma ponosan”, rekao je Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga.

Grad Bor i opštine Negotin, Kladovo i Majdanpek, istakao je Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, nesmetano „sprovode politiku Vlade Republike Srbije na krajnjem istoku zemlje i da su najodgovorniji ljudi lokalnih samouprava i upravnih okruga u  nesmetanoj komunikaciji sa građanima i privredom”.

On je rekao da očekuje da će lokalne samouprave koje čine deo Borskog upravnog okruga i državne institucije i u 2020.  funkcionisati besprekorno “u cilju unapređenja rada administracije i stvaranja boljih uslova za poslovanje”.

“Ono što želim ekskluzivno da najavim da će se Borski upravni okrug, zajedno sa ostalim lokalnim samoupravama, pridružiti najnovijoj inicijativi za objedinjavanje Karpatskog regiona Evrope kako bi se povezali sa susednim i zemljama u širem okruženju i zajednički realizovali projekte u ovom delu Evrope”, rekao je Bošnjak.

Borski okrug, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, pokazao se kao jedinstven u sprovođenju zajedničkih interesa kako Grada Bora, tako i opština Negotin, Kladovo i Majdanpek, jer “zajedničkim, a ne pojedinačnim delovanjem možemo učiniti mnogo”.

“U prethodnim periodima nije bilo ovakve saradnje i zajedništva kako Borskog, tako i Zaječarskog okruga. Ne krećemo samo iz lokala, jer svako naravno ima svoje lokalne probleme, već zajedno radimo na tome da nas približimo centralnoj Srbiji i Beogradu u svakom pogledu”, dodao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Novogodišnjem prijemu načelnika Borskog upravnog okruga prisustvovali su i predstavnici vojske, policije, sudstva, tužilaštva, zdravstva, obrazovanja, ali i privrednici, mediji i drugi predstavnici javnog i društvenog života.