Naslovna Politika Održan deveti protest #1od5miliona u Negotinu: Generalna proba za 13. april

Održan deveti protest #1od5miliona u Negotinu: Generalna proba za 13. april

1918
1

Ni kiša nije sprečila najupornije Negotince da večeras prisustvuju devetom po redu protestu, koji se od 7. februara organizuje u našem gradu pod sloganom „Jedan od pet miliona“.

Poslednji protest pred veliki narodni miting koji je opozicija sazvala za 13. april prisustvovalo je šezdesetak ljudi, koje je dočekala poznata pesma “Za Beograd” iz kultnog filma Slobodana Šijana “Ko to tamo peva”.

Za razliku od predhodnih, na večerašnjem protestu su bili vidljivi i transparenti kao reakcija na najavu ministra odbrane Aleksandra Vulina da će stupiti u štrajk glađu.

“Vuline jedi, ne sekiraj tetku” i  “Srbija već gladuje. Kasno ste se setili” odgovor su koji Negotinci, ističu organizatori ovdašnjih protesta, šalju pred odlazak u Beograd, 13. aprila.

“Svuda u svetu štrajk glađu je poslednji vapaj za nerešivo, samo kod nas nije tako. U svetu se štrajkuje glađu protiv vlasti, a u Srbiji vlast štrajkuje glađu protiv opozicije. Pa da li je ovo normalno”, zapitao je okupljene Slavoljub Živković, organizator protesta.

On je podsetio da je krajnje vreme da se u Srbiji nešto promeni, da se spreči odliv mladih i stručnih i da narod počne dostojanstveno da živi.

“Dosta je više stranačkog i nestručnog zapošljavanja, dosta zastrašivanja, ucena, pretnji. Vreme je da živimo u uređenoj i pravnoj državi”, dodao je Živković.

Okupljenima se obratio i Saša Ilijić, poverenik Pokreta “Dveri” u Knjaževcu, koji je, istakao je, prisustvovao i prvom negotinskom protestu, 7. februara.

“Saberimo se kao jedan 13. aprila u Beogradu da konačno vidimo leđa ovoj odnarođenoj vlasti. Ovo što radi ova vlast je suprotno svemu što vlast treba da radi. Od kad su došli na vlast kritikuju opoziciju, oni ne vode državu, vode kampanju, uvek im je neko drugi kriv, za sve im je kriva opozicija i oni sada štrajkuju glađu protiv opozicije i drže na medijima kampanju”, rekao je Ilijić.

Protesti širom Srbije, rekao je on, dugo traju, jer su mirni. Opozicija ne želi da nasiljem promeni vlast, već legitimnim putem.

“Ovi performansi koje vlast radi pred kamerama zadnja je linija odbrane. Neće ništa dugo da brane nego televiziju. Jedini način da ostanu na vlasti je da imaju televiziju, i to ne jednu nego sve. Hvala vama što dolazite na ove proteste. Strah nije na našoj nego na njihovoj strani. Sve im je teže da vode svoje pristalice na mitinge, a nama zabranjuju autobuse da idemo za Beograd”, rekao je Ilijić i dodao da se narod ne bori da se “zameni režim, nego sistem”.

Pod kišobranima, uz transparente i pištaljke kolona je po ustaljenom rasporedu krenula centralnom pešačkom zonom, a večerašnji protest završen je ispred spomenika Đorđa Stanojevića uz najavu da će naredni biti održan u četvrtak 18. aprila.

1 KOMENTAR

  1. Dveri su jedna velika prevara kao i njihovi lideri.Lep nacin zda se zarade pare i to im je cilj uvek bio.Nikad nisu odrzali rec pocev od toga da nikad nece biti partija ,pa preko toga da nece se maci sa ulice dok se ne otkaze parada ponosa i dok Vucic ne podnese ostavku.Zna se da je zahvaljuci ambasadoru SAD preskocio cenzus kad je izgovorio “gde bezite”.Ne volim Vucica i Dacica kao relikte proslosti i izvore zla ali ako ovi treba da ih zamene neka hvala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.