Naslovna Politika Održan 12. protest #1od5miliona u Negotinu: Rok vlastima da do 27. juna...

Održan 12. protest #1od5miliona u Negotinu: Rok vlastima da do 27. juna ispune zahteve

1465
0

Večerašnji protest “Jedan od pet miliona” okupio je tek tridesetak pristalica, koji su ponovili zahteve sa prvih protestnih okupljanja i dali rok lokalnim vlastima da ih ispune do 27. juna.

Strahinja Ćirić, organizator večerašnjeg protesta zatražio je od lokalne samouprave da cene grejanja  vrati na nivo od 1. oktobra 2018. godine, kao i da konačno, izgradnjom azila, reše problem pasa lutalica.

On je istakao da je neophodno i da opštinska vlast podhitno otvori nova radna mesta i zaposli kvalitetne ljude, a ne partijske poslušnike, kao i da televizije, koje se u najvišim iznosima finansiraju poslednjih godina iz budžeta, “izveštavaju objektivno i u interesu svih građana, a ne samo onih na vlasti”.

Prisutnima se obratio i Saša Stanković, odbornik Srpskog pokreta “Dveri” u Gradskoj skupštini Bor i profesor u tamošnjoj Tehničkoj školi.

On je podsetio na vreme koje je predhodilo 9. maju, Danu pobede nad fašizmom, kada su naši preci nad tom pogubnom ideologijom konačno izvojevali pobedu.

“I tada smo imali sličnu situaciju kao i sada. Sa jedne strane bio je kapitalistički zapad, a sa druge komunistički istok. I dok su se oni svađali, u srcu Evrope je cvetao fašizam. Tek kada su videli da je vrag odneo šalu i da su nacističke horde došle do kapija Moskve i porobile Pariz, oni su se pomirili. Zašto pravimo paralelu sada? Dok su se građanska i nacionalna Srbija svađale, u srcu Srbije, takođe, je nicala jedna vlast, kakvu ne pamte ni mnogo stariji od nas. Dok smo se mi svađali došli su najgori, najkorumpiraniji, ali su samo bili i bahati”, rekao je Stanković i pozvao građane da se ujedine pod zastavom Srbije.

Večerašnji protest je bio i poslednji u nizu, od 7. februara kada su antivladine protestne šetnje i počele.

Ćirić je, nakon simbolične šetnje do fontane i nazad do Spomenika Đorđu Stanojeviću, poručio prisutnima da su predstavnici opozicije i grupa građana odlučili da proteste, ukoliko vlast ne ispuni zahteve, nastave u četvrtak, 27. juna.