Naslovna Društvo Odlični rezultati negotinskih osnovaca na Okružnom takmičenju iz matematike

Odlični rezultati negotinskih osnovaca na Okružnom takmičenju iz matematike

1729
0

U Osnovnoj školi “Dušan Radović” u Boru danas je održano Okružno takmičenje iz matematike za učenike od trećeg do osmog razreda Borskog okruga. Negotinci se vratili sa 19 osvojenih nagrada i četiri pohvale.

Foto: Bor030/I.Mitrović

Okružno takmičenje iz matematike okupilo je danas najbolje osnovce iz Borskog okruga koji vole da rešavaju matematičke probleme. Svoje znanje ukrstili su učenici od trećeg do osmog razreda.

Najbrojniji su upravo bili najmlađi, učenici trećeg razreda, pa je u ovoj kategoriji i najviše osvojenih nagrada. Maksimalnih 100 poena i prvo mesto osvojio je Dušan Dimitrijević iz Osnovne škole “Branko Radičević”. Prvo mesto, takođe, osvojila je i Petra Vučinić iz škole “Vera Radosavaljević”.

Drugo mesto su podelili: Andrej Trokanović iz OŠ “Branko Radičević”, Tadija Blagojević iz OŠ “Vera Radosavljević” i Lea Marinović iz OŠ “Vuk Кaradžić”.

Treće mesto su osvojili: Mihajlo Brkić iz OŠ “Branko Radičević”, Maksim Filidžanović iz OŠ “Vera Radosavljević”, Evelina Nedeljković iz OŠ “Vuk Кaradžić” i Vasilije Benić iz OŠ “Branko Radičević”. Pohvaljeni su: Viktor Jović iz OŠ “Branko Radičević” i Nina Pavlović iz OŠ “Vuk Кaradžić”.

Negotinski četvrtaci su, takođe, ove godine bili veoma uspešni. Prvo mesto sa maksimalnim brojem poena osvojili su Lena Jović i Andrej Jovanović, oboje iz Osnovne škole “Vuk Кaradžić”. Drugo mesto pripalo je Smiljani Stajković, takođe, iz škole “Vuk Кaradžić”, dok je treće mesto osvojila Maša Marinović iz škole “Branko Radičević”.

U kategoriji petog razreda prva tri mesta pripala su na ovogodišnjem Okružnom takmičenju iz matematike Negotincima.

Maksimalni broj poena osvojio je  Nikola Milošević iz Osnovne škole “Branko Radičević”.  Drugo mesto su podelili: Tadija Jovanović iz škole “Branko Radičević” i Danica Filidžanović iz škole “Vera Radosavljević”, a iz ove škole dolazi i trećeplasirana Nađa Vučinić.

U konkurenciji šestog razreda prvo mesto osvojio je Jovan Zdravković iz Osnovne škole “Branko Radičević”, dok je Milica Jelenković iz škole “Vuk Кaradžić” pohvaljena.

Drugu nagradu je na ovogodišnjem Okružnom takmičenju iz matematike osvojila je i Dunja Jonić, učenica sedmog razreda iz Osnovne škole “Vera Radosavljević”.

U konkurenciji đaka osmog razreda Staša Andrejević iz Osnovne škole “Vera Radosavljević” osvojila je drugu nagradu, dok je Marija Marinković iz škole “Vuk Кaradžić” pohvaljena.