Naslovna Društvo Odličan nastup osnovaca na okružnom takmičenju iz srpskog jezika

Odličan nastup osnovaca na okružnom takmičenju iz srpskog jezika

694
0

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u subotu je održano okružno takmičenje za učenike osnovnih škola Borskog okruga. Negotinci ostvarili dobre plasmane.

U konkurenciji od petog do osmog razreda na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, učenici osnovnih škola Borskog okruga pokazali su dobro znanje.

U konkurenciji petog razreda, po broju osvojenih poena, drugo mesto osvojila je Nada Đorđević iz Osnovne škole „Mihajlo Sporić“ iz Majdanpeka. Treće mesto podelile su tri učenice: Marija Danesković  i Anđelina Njegušić iz negoinske škole „Branko Radičević“ kao i  Ivana Kalinović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Kladova.

Uspešni su bili i učenici šestog razreda našeg okruga pa je prvo mesto  u ovoj kategoriji osvojila Lara Spasojević iz OŠ  „3. oktobar“ iz Bora. Drugo mesto pripalo je Nađi Milivojević iz škole „Branko Radičević“, dok su treće mesto podelile  Mila Frunzarelović iz Osnovne škole „ Vuk Karadžić“ i Lana Jovanović iz škole „Vuk Karadžić“ iz Donjeg Milonavca.

Najuspešniji su bili učenici sedmog razreda koji su osvojili četiri druga i dva treća mesta.

Najviše poena osvojila je Neda Ilić iz borske osnovne škole „3. oktobar“ a sa njom su drugo mesto podelile i Milica Kitanović iz škole „Dušan Radović“ iz Bora, Katarina Paunović iz škole „Vuk Karadžić“ iz Kladova kao i Andrej Mevželj iz škole „3. oktobar“ iz Bora. Treće mesto u ovoj kategoriji podelile su Minja Tihojević iz kladovske škole „Vuk Karadžić“ i Tijana Ungurjanović iz škole „ Svetozar Radić“ iz Tekije.

U kategoriji osmog razreda maksimalan broj poena i prvo mesto osvojila je Magdalena Raducić iz Osnovne škole „Branko Perić“ iz Rudne Glave, drugo mesto osvojila je Aleksandra Dimitrijević iz škole „ 3. oktobar“. Treće mesto podelili su: Andrija Veljković iz Osnovne škole „ Petar Radović“ u Zlotu, kao i Milica Savić iz škole „Branko Radičević“ iz Bora.

Čestitamo učenicima i nastavnicima: Marku Kostiću, Bojani Đorđević, Biljani Andonov kao i Radojici Stefanoviću, Nataši Stojanović Milić, Saši Čorbolokoviću, Gvozdenu Jovanoviću, Gordani Ostojić, Vesni Grujić Nikolić, Mariji Lazarević Koroliji, Tijani Dinić, Katarini Trujanović, Ivani Opačić i Milici Ćevadić.