Naslovna Društvo Odličan nastup negotinskih đaka na republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike

Odličan nastup negotinskih đaka na republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike

630
0

Učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina osvojili četiri prve nagrade na 30. Republičkom takmičenju solfeđa i teorije muzike.

Proteklog vikenda u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Beogradu održano je 30. Republičko takmičenje iz solfeđa i teorije muzike u organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije na kome je sjajan rezultat postiglo troje učenika negotinske Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i jedan učenik srednje muzičke škole.

Aleksandar Nikolić, učenik trećeg razreda, sa osvojenih 100 bodova iz solfeđa i maksimalnim brojem bodova iz teorije muzike laureat je ovogodišnjeg takmičenja, dok je Marija Danesković, učenica četvrtog razreda, sa osvojenih 100 bodova zauzela prvo mesto iz teorije muzike, oboje u klasi nastavnice Vesna Mitrović.

Prvu nagradu, sa osvojenih 97 bodova iz solfeđa, osvojila je i Klea Kovač, učenica petog razreda  negotinske  osnovne muzičke škole, u klasi nastavnika Marka Miljkovića.

Prvom nagradom se okitio i učenik trećeg razreda negotinske srednje muzičke škole, Pavle Jovanović, iz klase nastavnice Kristine Đukić, koji je sa osvojenih 99 bodova iz teorije muzike pokazao odlično znanje.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima.