Naslovna Društvo Odličan nastup Negotinaca na okružnom takmičenju iz engleskog jezika

Odličan nastup Negotinaca na okružnom takmičenju iz engleskog jezika

486
0

Na okružnom takmičenju iz engleskog jezika koje je održano u Donjem Milanovcu, osmaci iz Negotina postigli odlične rezultate.

Okružno takmičenje iz engleskog jezika koje je danas održano u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Donjem Milanovcu okupilo je 20 osmaka iz osnovnih škola Borskog okruga. Jedno od prva tri mesta osvojili su i naši mladi Negotinci, njih sedmoro koliko se i nadmetalo danas u poznavanju ovog stranog jezika.

Prvo mesto su podelila tri učenika: Dimitrije Benić iz škole „Branko Radičević“ sa najviše poena, Vasilije Trajković iz negotinske škole „Vuk Karadžić“ i Isidora Kostić iz škole „3. oktobar“ iz Bora.

Drugo mesto na takmičenju iz engleskog jezika podelilo je čak sedam učenika: Miodrag Petrović iz borske OŠ „ Dušan Radović“ i Jana Urošević, iz borske OŠ “Vuk Karadžić“. Jovana Stojanović iz prahovske škole „Pavle Ilić Veljko“, Marina Rajić iz negotinske škole „Vuk Karadžić“ kao i Teodora Stojić iz škole „Branko Radičević“ iz Negotina su takođe podelile drugo mesto. Srebrom su se okitili i Nađa Žikić iz donjomilanovačke škole „Vuk Karadžić“ i Stefan Novaković iz škole „ 3. oktobar“ iz Bora.

Po broju osvojenih poena treće mesto podelilo je pet učenika: Luka Vujić iz OŠ “Vera Radosavljević” u Negotinu,  Milica Bujagić iz škole „ Branko Radičević“ u Boru, Miloš Anđelić iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Kladovu, Nataša Golubović iz Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu i Jana Đorđević iz OŠ „ 3. oktobar“ u Boru.

O daljem takmičenju na državnom nivou odlučuje ukupan plasman svih učenika u Srbiji jer će pravo za nadmetanje imaće samo 150 najboljih osmaka.

Čestitamo učenicima i nastavnicima: Vesni Prvulović, Nenadu Mardaljeviću, Dejanu Laziću, Suzani Spasovski, kao i Slađani Đorđević, Svetlani Anđelković, Marijeti Todosijević, Aleksandru Trailoviću, Dušanu Milojeviću, Ljilji Sperlić i Ani Vitković.