Naslovna Sport Odigrano prvo polufinale Teniske lige Negotin

Odigrano prvo polufinale Teniske lige Negotin

1162
0

Jelena Trandafirović i Nikola Stanojević prvi su polufinalisti druge po redu Teniske lige Negotin. Drugi polufinalni meč na rasporedu je u sredu.

Jelena Trandafirović , Nikola Stanojević, David Grozdanović; foto: A.Puškarev

Jedina dama, učesnik Teniske lige opštine Negotin, Jelena Trandafirović sjajno se držala tokom prvenstva i prva stigla do polufinala savladavši u četvrtfinalnom meču Davida Grozdanovića sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

U polufinalu je snage odmerila sa  pobednikom prve lige, Nikolom Stanojevićem. Očekivano, meč nikako nije bio rutinski jer je Jelena nakon što je dobila prvi set sa 6:4, a Stanojević u drugom  krenuo ofanzivno, nastavila da pruža otpor.

Nikola Stanojević koji je tokom čitavog prvenstva igrao ujednačeno, bez oscilacija, uspeo je da dobije drugi set sa 6:3, a zatim i treći sa 6:1 i dobije meč sa 2:1.

Iako je prvi polufinalni meč odigran, četvrtfinale još uvek nije završeno jer su poslednji meč omele vremenske prilike, zbog čega će susret Zorana Jovanovića i Mikija Pržića, koji će odrediti i drugog polufinalistu, biti odigran u ponedeljak, 19. oktobra.

Milan Vasić – Nikola Stanojević, Mladen Krčobić – Marko Bulatović; foto: A.Puškarev

U prvom četvtfinalnom susretu snage su odmerili Milan Vasić  i Nikola Stanojević. Nikola, koji je na kraju slavio sa 2:0, prvi set je dobio sa 6:0, ali mu je Vasić u drugom otežao te je set završen tesno, 7:6.

Drugi četvrtfinalni meč odigrali su Mladen Krčobić i  Marko Bulatović. Iako je Krčobić slavio sa 2:0, o težini ovog meča najviše govori činjenica da je trajao više od dva sata. Prepun tenzije i adrenalina, ovaj susret obeležila je želja obojice igrača da pobede.

Krčobić je prvi set dobio sa 7:6, a drugi sa 6:4 i tako se plasirao u polufinale, koje će biti igrano u sredu, 21. oktobra, a protivnik će mu biti pobednik iz meča Jovanović – Pržić.

U četvrtak, 22. oktobra igraju se mečevi za treće mesto, a finale je, prema rasporedu, u petak, 23. oktobra.