Naslovna Politika Odbornici u petak o Opštinskoj upravi i parkingu

Odbornici u petak o Opštinskoj upravi i parkingu

338
0

Mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin, zakazao je za petak, 6.jul u 10 časova, redovnu sedmu sednicu lokalnog parlamenta.

Odbornici Skupštine opštine Negotin razmatraće u petak, 6.jula izmene i dopune odluke o Opštinskoj upravi, koja je na prošloj sednici sa 10 racionalizovana na osam organizacionih celina. Novim izmenama i dopunama odluke o Opštinskoj upravi bliže će se odrediti nadležnosti Odeljenja za opštu upravu, imovinske i stambeno-komunalne poslove, Odeljenja za inspekcijske poslove, Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju i Odeljenja za društvene delatnosti, privredu i razvoj, a gasi se Odeljenje za zaštitu imovinskih prava i interesa opštine Negotin.

Odbornici će, sudeći po nedavnim odlukama članova Opštinskog veća, ukloniti i izvesne uočene nedostatke vezane za parking u Negotinu, pa se očekuje da razmotre i usvoje i odluku o izmeni i dopuni odluke o javnim parkiralištima.

Na dnevnom redu sedmog skupštinskog zasedanja je i odluka o konverziji potraživanja opštine Negotin u trajni ulog u kapital „Simpa AD“ Vranje, ali i niz rešenja o imenovanju članova školskih odbora.

Tako će nove članove dobiti školski odbori osnovnih škola: “Vuk Karadžić”, “12. septembar”, “Stevan Mokranjac“ u Kobišnica i “Pavle Ilić Veljko” u Dušanovcu, kao i Tehnička i Umetnička škola “Stevan Mokranjac”.

Na dnevnom redu je i rešenje o izmeni rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin, kao i predlog izmene rešenja o obrazovanju Komisije za vođenje postupka i donošenje rešenja po zahtevu za vraćanje zemljišta.