Naslovna Društvo COVID-19 Od utorka zabrana kretanja od 18 sati

Od utorka zabrana kretanja od 18 sati

962
0

Završava se poslednji dan do sada najdužeg policijskog časa u Srbiji koji traje sve do utorka do 5 sati ujutru.

Iako su građani Srbije imali nakon produženog, tada 60. časovnog policijskog časa, novi od čak 84 sata neprekidne zabrane kretanja, struka kaže da je ključan i naredan vikend.

Ipak i struka i vlast najavljuju postepeno popuštanje mera pa je tako doneta odluka da stariji od 65 godina sada mogu da šetaju utorkom, petkom i nedeljom po pola sata, ali u periodu od 18 časova do 1 sat iza ponoći.

Policijski čas od utorka 21. aprila skraćuje se za jedan sat i  počinje u 18 sati, a završava se u 5 časova.

Novi termin zabrane kretanja povlači sa sobom i nove odluke o radnom vremenu prodavnica, a odluke će o tome doneti lokalni i republički krizni štab.

Sutra počinju sa radom određene uslužne delatnosti, dozvoljeno je da zelene pijace ponovo budu otvorene, što će svojim odlukama, verovatno, naložiti i narednih dana lokalni štabovi za vanredne situacije, pa i negotinski.

Vlada je dozvolila da od 21. aprila novinari ponovo prisustvuju konferencijama u Palati Srbije, ali prvo novinari televizijskih i radijskih redakcija i novinskih agencija, pa narednog dana novinari štampanih medija i internet portala i tako naizmenično.