Naslovna Društvo COVID-19 Od srede do ponedeljka mere koje su bile na snazi prethodnog vikenda

Od srede do ponedeljka mere koje su bile na snazi prethodnog vikenda

1435
0

Premijerka Ana Brnabić izjavila je posle sednice Kriznog štaba da će od srede do sledećeg ponedeljka važiti mere koje su bile na snazi prethodnog vikenda, ali da neće biti policijskog časa.

Brnabić je izjavila da se od večeras sve zatvara, da će raditi prehrambene prodavnice, apoteke, benzinske pumpe, ali i državne institucije, banke i pošte.

Ove mere su, naglasila je predsednica Vlade, kompromisne, a od građana “će zavisiti da li će se one od sledećeg ponedeljka produžiti”.

„ Apelujem na maksimalnu disciplinu, na razumevanje situacije u kojoj se nalazi naš zdravstveni sektor i zdravstveni radnici koji rade u užasno teškim okolnostima već godinu dana, da pokušamo da im pomognemo i da pokušamo da zaštitimo njih i njihove porodice ako već neki od nas nemaju dovoljno razumevanja da zaštite sebe i svoje porodice“, rekla je Brnabić.

Vrtići će nastaviti sa radom uz maksimalan oprez, a od ponedeljka će najverovatnije niži razredi takođe preći na onlajn nastavu, dodala je premijerka.

„Razgovaraćemo sa svima u privredi koji su ugroženi ovim merama, dodatni razgovori sa ugostiteljima, ali i muzičarima, fotografima… koji trpe zbog ovakvih mera koje su neophodne“, dodala je premijerka i istakla da se i na skijalištima zatvaraju restorani i kafići, da će u hotelima raditi samo za goste, kao i da će biti pojačane inspekcijske kontrole.