Naslovna Sport Od septembra u Negotinu sa radom počinje „Školica sporta“

Od septembra u Negotinu sa radom počinje „Školica sporta“

866
0

Najmlađi Negotinci od septembra na jednom mestu mogu da upoznaju sve sportove.

Izbor sporta često za decu, ali i roditelje u najranijem dobu predstavlja pravi izazov. Deca su sklona da često menjaju svoje odluke šta će trenirati, a njihova interesovanja su vođena trendovima, aktuelnim poznatim sportistima, ali i zbog drugova koji treniraju određeni sport.

„Upravo smo zato i odlučili da u „Školici sporta“ decu od četiri do deset godina upoznamo sa svim sportovima na jednom mestu, da vežbaju svestrano, prepoznaju svoj talenat za određeni sport, a onda kroz neko vreme i odluče šta će trenirati“, kaže za NG portal Ana Ranđelović, profesor fizickog vaspitanja i jedan od trenera „Školice sporta“.

Sem pružanja pravovremenog odgovora na pitanje „Šta trenirati“, ova Školica će kod dece razvijati sportski duh i zdrave navike, ali i motoričke i intelektualne sposobnosti.

„Sve aktivnosti će biti realizovane kroz igru, zabavu i takmičenje, dinamičan izbor aktivnosti razviće maštovitost, zainteresovanost i ljubav prema fizičkoj aktivnosti i  sportu. Pedagoski pristup, lepa saradnja kroz emotivni i psihološki napredak omogućiće pravilan razvitak deteta“, ističe Ana Ranđelović.

„Školica sporta“  će od 21.avgusta utorkom i četvrtkom od 18 sati, na gradskom stadionu,  biti otvorena za sve zainteresovane kroz promotivne časove.

Početak rada „Školice sporta“  najavljen je za septembar.