Naslovna Ekonomija Od ponedeljka do petka zbog radova zatvoren za saobraćaj put Štubik –...

Od ponedeljka do petka zbog radova zatvoren za saobraćaj put Štubik – Malajnica

677
0

U opštini Negotin u toku je sezona radova na krpljenju i presvlačenju lokalnih puteva i ulica u mesnim zajednicama, za koje je iz opštinske kase izdvojeno skoro 36,2 miliona dinara.

U Braćevcu asfaltirane dve deonice; Foto: Opština Negotin/Bojan Balanesković

Zbog izvođenja radova na asfaltiranju deonice u dužini od tri kilometra, od ponedeljka 19. jula do petka 23. jula, u vremenu od 7 do 20 časova, lokalni put Štubik – Malajnica biće zatvoren za saobraćaj.

Radovi na asfaltiranju ove deonice finansiraju se iz lokalnog budžeta. Inače, ove godine je iz opštinske kase za krpljenje i presvlačenje lokalnih puteva i ulica na teritoriji opštine Negotin opredeljeno je 36.192.600 dinara.

U opštini Negotin trenutno se radi u Kovilovu gde ekipe “Štrabaga”, ogranak Preduzeće za puteve Zaječar, asfaltom presvlače dve deonice najprometnijih ulica koje vode ka centru sela, u ukupnoj dužini od 630 metara. Radovi su vredni 3,5 miliona dinara.

U Braćevcu su asfaltom presvučene dve deonice od 420 metara, za šta je iz budžeta izdvojeno 2,5 miliona dinara.

U selu Urovica je nedavno završeno uređenje glavne ulice, poznatije kao Valja Mare, u čiju su rehabilitaciju lokalna samouprava i meštani izdvojili 9,5 miliona dinara. Opština Negotin je za ove namene opredelila 5,6 miliona, a meštani su prikupili skoro 3,9 miliona dinara. Sredstvima iz budžeta alsfaltiran je kilometar puta, a dobrovoljnim prilozima meštana preostalih 700 metara.